Csicseriborsó-karfiol serpenyő joghurtos dippel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
978
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
11.6g csicseriborsó (konzerv)16 kcal
-
0.6g gyömbér0 kcal
-
21.3g újhagyma4 kcal
-
11.6g paradicsom2 kcal
-
40.5g karfiol4 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
0.7g curry por2 kcal
-
11.6g joghurt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
55
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2276.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 963.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 560 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2258 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2759 micro
Összesen
978
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 297 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
- A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd a paradicsomot kockákra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, esetleg kisebb darabokra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és meg-megkevergetve kb. 5 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, gyömbért és 2 ek. curry port, és további 5 percig sütjük.
- Közben a diphez a joghurtot elkeverjük a maradék curry porral, sóval, borssal ízesítjük.
- A paradicsomot és az újhagymát a karfiolhoz adjuk, elkeverjük, és kb. 1 percig tovább sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. A joghurtos dippel leöntve tálaljuk.
- Sütés ideje: 11 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 4831
- Feltöltés dátuma: 2017. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom húsmentes étel.