r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-karfiol serpenyő joghurtos dippel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csicseriborsó-karfiol serpenyő joghurtos dippel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 978 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2759 micro
Összesen 978 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    297 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd a paradicsomot kockákra vágjuk. A karfiolt megtisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, esetleg kisebb darabokra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt, és meg-megkevergetve kb. 5 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a csicseriborsót, gyömbért és 2 ek. curry port, és további 5 percig sütjük.
  4. Közben a diphez a joghurtot elkeverjük a maradék curry porral, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A paradicsomot és az újhagymát a karfiolhoz adjuk, elkeverjük, és kb. 1 percig tovább sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. A joghurtos dippel leöntve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4854
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű és finom húsmentes étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...