Csicseriborsó fasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Perevi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kukta
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
67g csicseriborsó252 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
27 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
24 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
167g víz0 kcal
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
71 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1106
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
20.9g csicseriborsó79 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
10.5g sűrített paradicsom9 kcal
-
2.1g szójaszósz1 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
52.3g víz0 kcal
Összesen
114
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1376.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 983 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 227 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9588 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
369
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.1 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4129.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 2948 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 681.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1176 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1285 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
1106
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3009 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek szójaszósz
-
1 ek olívaolaj
-
2 db babérlevél
-
5 dl víz
Elkészítés
- A csicseriborsót előző este beáztatjuk.
- Elővesszük a kuktaedényt, és a felaprított hagymát az olajon üvegesre pároljuk, vagy ízlés szerint enyhén megpirítjuk. Az ázott csicseriborsót leöblítjük, beleforgatjuk a hagymába, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven elfedje, sózzuk vagy beledobjuk a zöldségleves kockát és a babérleveleket, majd lezárjuk a kuktát.
- Egy kis lábosban összekeverjük a paradicsompürét/szószt a szójaszósszal és a petrezselyemmel, majd összeforraljuk őket.
- A sziszegéstől/forrástól számított 20 perc múlva a kuktát levesszük a tűzről. Kicsit várunk, hogy kihűljön, kiszedjük a babérlevelet. Leszűrjük a csicseriborsót, de egy edénybe felfogjuk a levét. A csicseriborsót összeturmixoljuk. Vigyázat, nagyon száraz lesz, a hígításhoz kell a felfogott lé, de nem az egész! Ne legyen túl híg!
- A csicseriborsó masszát átrakjuk egy keverőtálba, hozzáadjuk a szójás-petrezselymes paradicsompürét, az olívaolajat, a szükséges mennyiségű zsemlemorzsát. Összekeverjük, és egy jól formázható masszát kapunk.
- Ebből a masszából evőkanállal fasírtokat formázunk, sütőpapírral bélelt hőálló üvegtálba sorjázzuk őket, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 38956
- Feltöltés dátuma: 2014. április 09.
Ajánló
Feltétként főzelékhez vagy salátához.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Perevi
1 recept
Az eredeti receptet a "Legyen néktek eledelül" (Oltalom Alapítvány) című kiadványban találtam, amikor vegán ételeket kerestem. Kicsit átalakítottam, továbbfejlesztettem, szerintem így egyszerűbb is elkészíteni. Az eredeti recept teljes kiőrlésű zsemlemorzsát ír, én simával készítem, viszont ha ezt kicseréljük kukoricás vagy rizses alapanyagra, gluténmentes is lesz! Sok sikert és jó étvágyat hozzá!