r
Nosalty Logó

Csevap ajvárral, egyszerűen de nagyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pikács Árpád
Csevap ajvárral, egyszerűen de nagyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csevap

ajvár

tálalás

787
Kalória
45.7g
Fehérje
72.4g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
422.2g
Víz
108.8g
Koleszterin
7.6g
Rost
8.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csevap

ajvár

tálalás

Összesen 787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csevap

ajvár

tálalás

Összesen 4715 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csevap

ajvár

tálalás

Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1423.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    341 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8543.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    3221 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    683 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    6688 micro
  • β-crypt
    2048 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 4715 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Csevap

  1. A darált húsokat a fűszerekkel együtt egy nagy keverőtálba tesszük, és kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát. A tojásfehérjét semmiképp nem érdemes kihagyni, ez felel ugyanis a massza egybentartásáért, akárcsak egy fasírt esetében.
  2. A húsmasszát ezután hűtőbe tesszük 1-1,5 órára pihenni. Ez azért fontos, mert ezalatt a szódabikarbóna működésbe lép és megpuhítja a húsrostokat, ettől pedig az amúgy tömör csevaprudak mégis könnyedebb állagúak lesznek. Amíg pihen a hús, elkészíthetjük az ajvárt.
  3. A pihentetett húsból aztán egy bevizezett deszkán egy vékonyabb, de tömör téglalapot formázunk a kezünkkel. Ezt késsel aztán hasábokra szeljük, így előformázva a csevapot.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd a kezeink közt egyesével kicsit átgurigatott csevapokat rátesszük sülni. Minden oldalukat körbepirítjuk, úgy lesz az igazi, a serpenyőt viszont ne zsúfoljuk tele, inkább süssük a húst 2-3 részletben.

ajvár

  1. A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, akárcsak a négybevágott és beirdalt húsú padlizsánt. Alaposan sózzuk-borsozzunk mindkettőt és meglocsoljuk olívaolajjal is.
  2. A zöldségeket sütőbe tesszük, ahol 190 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Amikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd a padlizsán húsát egyszerűen kikaparjuk, míg a paprikának a héját távolítjuk el.
  4. A megtisztított zöldséghúst ezután késes aprítóba tesszük. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük füstölt pirospaprikával és szükség szerint sózzuk-borsozzuk is még.
  5. A zöldségeket teljesen krémesre turmixoljuk, majd tálalásig félretesszük.

tálalás

  1. A pitákat forró serpenyőben mindkét oldalukon lepirítjuk, majd tetszés szerint felszeleteljük. A zöldségeket tetszés szerint szeleteljük.
  2. A kész csevapot egy tányérra tesszük, mellé kis tálkában kiporciózzuk az ajvárt, majd a felszeletelt zöldségeket, a tejfölt (vagy kajmakot) valamint a pitát és a sültburgonyát is mellétálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Árpi ezúttal egy népszerű balkán fogást hozott nektek, amit biztosan mindenki kóstolt már, aki valamelyik tőlünk délre fekvő országban nyaralt. A csevap hagyományosan grillen készül, de a saját konyhánkban, serpenyőben is mennyei tud lenni - ennek a tippjeit osztja meg veletek Árpi, a húsroládok mellé pedig még egy ajvárt is összedobott, hogy tényleg autentikus legyen a falatozás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!