r
Nosalty Logó

Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.6 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 5663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A lisztet átszitáljuk, 125 g darált mogyoróval és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat 3-4 ek langyos vízzel, 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral kb. 6 perc alatt habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipett sóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárga krémhez, majd a lisztet is hozzákeverjük. A formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A cseresznyéket leszűrjük, a levet egy edénybe felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 6 ek cseresznyelével. A maradék cseresznyelevet felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, kb. 1 percig lassú tűzön főzzük. A cseresznyéket hozzákeverjük. Kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
  5. A lapot vízszintesen elfelezzük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk.
  6. A vagdalt ás az 50 g darált mogyorót külön-külön megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
  7. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 400 g tejszínt, kemémy habbá verünk, közben hozzáadunk 2 ek cukrot és 1 cs vaníliás cukrot. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 ek felvert tejszínt, majd a maradék tejszínhez keverjük. A pörkölt darált mogyorót is óvatosan hozzákeverjük. A krémet rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot. Legalább 4 órára hűvösre tesszük.
  8. 250 g tejszínt kemény habbá verünk, közben hozzáadunk 1 ek cukrot. A tortakarikát eltávolítjuk. A tortát a tejszín 2/3-val bevonjuk. A tortát körbe megszórjuk a pörkölt darabos mogyoróval. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. Megszórjuk a vagdalt csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6689
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom torta. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...