Cseresznyetorta mogyorós tejszínnel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
10g finomliszt38 kcal
-
10g törökmogyoró66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
60g cseresznyebefőtt43 kcal
-
11 kcal
-
4g törökmogyoró26 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3 kcal
A tetejére
-
21g habtejszín61 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3g törökmogyoró21 kcal
-
3g csokoládé14 kcal
Összesen
471
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
125g törökmogyoró786 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
720g cseresznyebefőtt518 kcal
-
133 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tetejére
-
250g habtejszín730 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
40g törökmogyoró252 kcal
-
30g csokoládé164 kcal
Összesen
5663
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
5.5g törökmogyoró34 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
31.6g cseresznyebefőtt23 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
2.2g törökmogyoró14 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
17.5g habtejszín51 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A tetejére
-
11g habtejszín32 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.8g törökmogyoró11 kcal
-
1.3g csokoládé7 kcal
Összesen
248
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
471
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.7 g
Zsír
-
Összesen 366 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3952.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 943 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 491 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 583 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525.6 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 651.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2206 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 348 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 833 mg
-
Retinol - A vitamin: 2168 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1249 micro
Összesen
5663
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
125 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
5 db tojás
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 evőkanál víz
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
35 g étkezési keményítő
-
400 g habtejszín
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
250 g habtejszín
-
1 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A lisztet átszitáljuk, 125 g darált mogyoróval és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat 3-4 ek langyos vízzel, 150 g cukorral, 1 vaníliás cukorral kb. 6 perc alatt habosra keverjük.
- A tojásfehérjéket csipett sóval kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojássárga krémhez, majd a lisztet is hozzákeverjük. A formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
- A cseresznyéket leszűrjük, a levet egy edénybe felfogjuk. Az étkezési keményítőt összekeverjük 6 ek cseresznyelével. A maradék cseresznyelevet felfőzzük, a keményítőt hozzáadjuk, kb. 1 percig lassú tűzön főzzük. A cseresznyéket hozzákeverjük. Kb. 15 percig hűlni hagyjuk.
- A lapot vízszintesen elfelezzük. Egy tortakarikát a tortalap köré csatolunk, rásimítjuk a cseresznyekompótot, majd hűlni hagyjuk.
- A vagdalt ás az 50 g darált mogyorót külön-külön megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 400 g tejszínt, kemémy habbá verünk, közben hozzáadunk 2 ek cukrot és 1 cs vaníliás cukrot. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 ek felvert tejszínt, majd a maradék tejszínhez keverjük. A pörkölt darált mogyorót is óvatosan hozzákeverjük. A krémet rákenjük a cseresznyére, majd rátesszük a második tortalapot. Legalább 4 órára hűvösre tesszük.
- 250 g tejszínt kemény habbá verünk, közben hozzáadunk 1 ek cukrot. A tortakarikát eltávolítjuk. A tortát a tejszín 2/3-val bevonjuk. A tortát körbe megszórjuk a pörkölt darabos mogyoróval. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, és kidíszítjük a tortát. Megszórjuk a vagdalt csokoládéval.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6689
- Feltöltés dátuma: 2011. május 21.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
Egy finom torta. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.