r
Nosalty Logó

Cseresznyés pite kipizsutól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kipizsu
Cseresznyés pite kipizsutól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

842
Kalória
9.4g
Fehérje
148g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
76.8g
Víz
149.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
102.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 308 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1183.7 g
  • Cukor
    820 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 6739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A megtisztított, kimagozott cseresznyét közepes lángon gyakran kevergetve addig pároljuk, amíg levet enged, és elkezd forrni. Ez kb. 10-15 perc.
  2. Egy tálban összekeverjük a cukrot az étkezési keményítővel, majd a forrásban levő cseresznyéhez adjuk. Alacsonyabb lángon folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzzük.
  3. Tegyük félre hűlni, amíg elkészítjük a tésztát.

A töltelékhez

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 35*25 cm-es tepsit.
  2. Az olvasztott vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, majd az aromákat is. Alaposan keverjük ki.
  3. A keverékhez adjuk hozzá a lisztet és a sót is. Dolgozzuk jól össze.
  4. A tészta 2/3-ad részét terítsük a tepsibe, öntsük rá a cseresznyés tölteléket, majd kanalanként szórjuk rá a tetejére a maradék tésztát.
  5. Tegyük a forró sütőbe és süssük 25-30 percig, csináljuk fogpiszkáló próbát!

A mázhoz

  1. A máz hozzávalóit összekeverjük, majd a készre sütött, kihűlt sütemény tetejére csorgassuk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5

Tombol a cseresznyeszezon. Már pár napja terveztem, hogy elkészítem ezt a sütit, amit egy külföldi oldalon találtam. Csak azt bántam meg, hogy nem előbb sütöttem meg, mert isteni finomra sikerült, a család nagy örömére. :-) Szinte elolvad a szájban, a cseresznyétől kellemesen savanykás, édes, gyorsan-elfogyós süti! El tudom képzelni szilvás vagy meggyes töltelékkel is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!