r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mogyorós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Cseresznyés-mogyorós pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

708
Kalória
13.8g
Fehérje
124.4g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
134.4g
Víz
99.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
56.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.4 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 4257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. Kézi robotgéppel keverjük össze egy tálban a tojásokat, a tejfölt, és a sót.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan dolgozzuk ki. Ízesíthetjük mandulaaromával.
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük be.
  4. A masszát simítsuk bele a tepsibe és szórjuk rá a cseresznyét., majd a mogyorót. Tegyük be a sütőbe a tepsit és süssük, amíg halványsárga lesz.
  5. Megszórhatjuk a porcukorral, de nem feltétlen szükséges, ki hogy szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27

A Szalay Könyvek sorozatban az Édes piték, lepények címűből származik a recept. Ott mandulalapok vannak a tetején, de nekem csak mogyoróm volt itthon, de az is kevés. A cukorból kevesebbet tettem bele, mint amit a recept ír, de így is elég édes. Tepsiméretet nem írt a recept, gondoltam ez a tepsi jó lesz. Legközelebb megpróbálom inkább kikent és lisztezett tepsibe tenni a sütőpapír helyett. A sütés hőfokával vagy az idejével volt egy kis gondom, mert a javasolt hőfokon és idővel nem sült meg. Ráhúztam még 10-15 percet, de így meg kicsit sötétebb lett. Lehet, hogy elég 170 fok és így sülhet tovább. Ki kell próbálni, mert most sütöttem először.             

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!