r
Nosalty Logó

Cseresznyés-mogyorós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Cseresznyés-mogyorós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 708 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.4 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 4257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kézi robotgéppel keverjük össze egy tálban a tojásokat, a tejfölt, és a sót.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan dolgozzuk ki. Ízesíthetjük mandulaaromával.
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a sütőt melegítsük be.
  4. A masszát simítsuk bele a tepsibe és szórjuk rá a cseresznyét., majd a mogyorót. Tegyük be a sütőbe a tepsit és süssük, amíg halványsárga lesz.
  5. Megszórhatjuk a porcukorral, de nem feltétlen szükséges, ki hogy szereti.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7781
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Ajánló

Ha kapsz valakitől cseresznyét és az eltevésből megmentessz kb. fél kg-ot, akkor feltétlenül készítsd el! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szalay Könyvek sorozatban az Édes piték, lepények címűből származik a recept. Ott mandulalapok vannak a tetején, de nekem csak mogyoróm volt itthon, de az is kevés. A cukorból kevesebbet tettem bele, mint amit a recept ír, de így is elég édes. Tepsiméretet nem írt a recept, gondoltam ez a tepsi jó lesz. Legközelebb megpróbálom inkább kikent és lisztezett tepsibe tenni a sütőpapír helyett. A sütés hőfokával vagy az idejével volt egy kis gondom, mert a javasolt hőfokon és idővel nem sült meg. Ráhúztam még 10-15 percet, de így meg kicsit sötétebb lett. Lehet, hogy elég 170 fok és így sülhet tovább. Ki kell próbálni, mert most sütöttem először.             

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...