r
Nosalty Logó

Cseresznyés mignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Cseresznyés mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Összesen 739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Összesen 2951 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 739 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 2951 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Elkészítés

piskóta alaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához tesszük a vizet, és a robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni. A cukrot kanalanként adjuk hozzá, és addig keverjük, amíg világos sárga kemény habot kapunk.
  2. Beletesszük az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatos mozdulatokkal belevegyítjük a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt 30x50 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük.
  3. Amikor kész, egy falapra borítjuk, és lefejtjük róla a papírt. Amikor langyosra hűlt, a legkisebb pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. A kis köröket félretesszük. Ezek lesznek a minyonok talpai. A maradék piskótát pedig apró darabokra vágjuk, és egy edénybe rakjuk.

töltelék

  1. Egy tálban a vajat jól elkeverjük a cukorral, majd beletesszük az összevágott maradék piskótát, a baracklekvárt, a rumot. Jól összedolgozzuk. A masszából kis kúpocskákat formázunk, és egy tálcára rakjuk.
  2. Egy kevéske baracklekvárral épp, hogy csak megkenjük a piskótakarikákat, és ráhelyezzük az összedolgozott kúpokat.

tetejére

  1. A fehér tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Egyenletesen bevonjuk vele a kis minyonokat. A kúpocskák elmozdulását úgy akadályozhatjuk meg, hogy hegyes fogvájót szúrunk bele, és azzal rögzítjük. A cseresznyét kimagozzuk, és tetszőleges módon a minyonok tetejére helyezzük.
  2. Az elkészült sütit hűtőbe tesszük. A tortabevonó megszilárdulása után a fogvájót eltávolítjuk. Minyon papírba csomagoljuk a desszertet, és így kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x50
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4060
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés mignon
Lizinka_ 604 recept

Ez a recept egy női magazinból való, amit évekkel ezelőtt tettem félre. Azért nem sütöttem meg eddig, mert a hozzávalók nem voltak pontosan leírva. Mivel gyönyörű, ropogós cseresznyét vettem a piacon, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy elkészítsem. Nem bántam meg!

Hozzávalók

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...