r
Nosalty Logó

Cseresznyés-meggyes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-meggyes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4618.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 3671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/ zsírt habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak egy csipet sóval, és a cukor másik felével (apránként adagoljuk a cukrot).
  2. A lisztbe keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás zsiradékhoz, felváltva a fehérjehabbal úgy, hogy mindig a lisztet szitáljuk a habra.
  3. Óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát, a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, éselőmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e még a tűre a tészta).
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 54072
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt a László-napi meglepetés sütim, mivel párom nagyon kedveli a meggyes sütiket. Viszont kevés volt a meggyem, így cseresznyét is potyogtattam bele. Az egyensúly tészta az egyik klasszikus cukrászati alaptészta, lényegében zsiradékkal dúsított piskótatészta, ezáltal tovább friss marad, mint a sima piskóta. És hogy honnan származik az egyensúlya? A válasz nagyon egyszerű: minden hozzávaló azonos mennyiségben szerepel a tésztában. Azt lehet mondani, hogy amekkora egy közepes tojás súlya (kb. 5 dkg), annyi lesz a többi egyéb súlya is, vagyis 1 tojáshoz 5-5 dkg liszt-cukor-zsiradék. Általában egy közepes méretű (20 cm * 30 cm) tepsihez 4 vagy 5 db tojással számolunk, így ehhez viszonyítva adom meg a hozzávalókat. Az alapreceptet Horváth Ilona szakácskönyvéből alakítottam kicsit át. További részletek itt.    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...