r
Nosalty Logó

Cseresznyés linzertorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tmea
Cseresznyés linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a mogyoró és a fahéj kivételével alaposan összegyúrjuk, majd 2/3-1/3 arányban kettévesszük. A nagyobbik adagba belegyúrjuk a mogyorót, a kissebbikbe a fahéjat. Ezek után a mogyorós tésztát betesszük legalább 1 órára a sima hűtőbe, a fahéjasat pedig a mélyhűtőbe. (Nekem ez az arány tökéletes linzertésztát ad ki mindig, de a liszt minőségétől függően változhat az állaga, ezért ha túl száraznak érezzük, egy kis tejfölt lehet tenni hozzá.)
  2. A cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a hűtőből mogyorós tésztát, kinyújtjuk (ha esetleg lágynak bizonyulna, vessük be a fóliás vagy nylonzacskós trükköt), és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát, úgy, hogy a széleire is jusson.
  4. Erre a tésztára szórjuk a cseresznyét, amit meghintünk kevés fahéjas cukorral.
  5. Kivesszük a mélyhűtőből a fahéjas masszát is, és a sajtreszelő nagy lyukú részén ráreszeljük a cseresznye tetejére.
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg a teteje szép sárga nem lesz.
  7. Ha kész, megszórjuk porcukkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6544
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

Jegeskávé  vagy vaníliás milkshake. És tejszínhab.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütitészta a kedvencem, gondoltam, így cseresznyeszezonban kipróbálom cseresznyével is, meg mogyoróval, meg fahéjjal... Tökéletes ízkombináció, ahogy a kicsit ropogósan maradt friss cseresznye íze összeolvad az ember szájában a mogyoró és  fahéj aromájával...hmmm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...