r
Nosalty Logó

Cseresznyés linzertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tmea
Cseresznyés linzertorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

922
Kalória
12.9g
Fehérje
114.6g
Szénhidrátok
47.4g
Zsír
170.3g
Víz
80.6g
Koleszterin
7.3g
Rost
49.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4451.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    681.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a mogyoró és a fahéj kivételével alaposan összegyúrjuk, majd 2/3-1/3 arányban kettévesszük. A nagyobbik adagba belegyúrjuk a mogyorót, a kissebbikbe a fahéjat. Ezek után a mogyorós tésztát betesszük legalább 1 órára a sima hűtőbe, a fahéjasat pedig a mélyhűtőbe. (Nekem ez az arány tökéletes linzertésztát ad ki mindig, de a liszt minőségétől függően változhat az állaga, ezért ha túl száraznak érezzük, egy kis tejfölt lehet tenni hozzá.)
  2. A cseresznyét kimagozzuk.
  3. Kivesszük a hűtőből mogyorós tésztát, kinyújtjuk (ha esetleg lágynak bizonyulna, vessük be a fóliás vagy nylonzacskós trükköt), és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát, úgy, hogy a széleire is jusson.
  4. Erre a tésztára szórjuk a cseresznyét, amit meghintünk kevés fahéjas cukorral.
  5. Kivesszük a mélyhűtőből a fahéjas masszát is, és a sajtreszelő nagy lyukú részén ráreszeljük a cseresznye tetejére.
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, amíg a teteje szép sárga nem lesz.
  7. Ha kész, megszórjuk porcukkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ez a sütitészta a kedvencem, gondoltam, így cseresznyeszezonban kipróbálom cseresznyével is, meg mogyoróval, meg fahéjjal... Tökéletes ízkombináció, ahogy a kicsit ropogósan maradt friss cseresznye íze összeolvad az ember szájában a mogyoró és  fahéj aromájával...hmmm.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!