r
Nosalty Logó

Cseresznyés lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 4428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot, szódabikarbónátésasót tálba tesszük. Összemorzsoljuk a zsírral.
  2. Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk.Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá.
  3. Kizsírozzuk a gáztepsit.
  4. A tésztátkétfelé vesszük, és az egyikfelét1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe.
  5. Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét.
  6. Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal.Ízlés szerint megcukrozzuk.
  7. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt.
  8. Villával megszúrkáljuk, hogy meg ne repedjen.
  9. Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  10. Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 596
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 102236
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 19.

Ajánló

A tésztához szükséges liszt mennyisége nagyban függ a használt liszt minőségétől, a tojások nagyságától, és a tej zsírosságától. Nekem anno 70 deka kellett hozzá. A lényeg, hogy a végén rugalmas tésztát kapjunk. Bármilyen más töltelékkel: túróval, almával, mákkal is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hűtőládában mindig tartalékolok kimagozott gyümölcsöt. Különösen szeretjük télen a forró gyümölcsös sütiket.  Amikor a tésztát a nagymamám készítette, soha nem mérte a hozzávalókat,.tőle tanultam az arányokat.És hogy mennyi a kanálfej, hát egy evőkanál zsír. Nagyjából annyira púpos, mint a kanál feje.    

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...