Cseresznyés-diós rakott kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Halfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
520
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3115
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1005.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
520
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.8 g
Zsír
-
Összesen 135.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6033.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1733 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1151 mg
-
Nátrium 2658 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.8 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 597.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 561 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 694 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1318 micro
Összesen
3115
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kifliket felkarikázzuk, és egy mély tálba tesszük.
- A tejet két darabka citromhéjjal és egy rúd vanília kikapart magjaival felforraljuk.
- Eközben a diót ledaráljuk, és összekeverjük a porcukorral. A kimagozott cseresznyét jól lecsöpögtetjük.
- A forró tejet félrehúzzuk, és kissé kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. A meleg tejet apránként hozzáadjuk.
- A tojásos, vaníliás tejet forró vízgőz felett keverve kissé besűrítjük, és a kiflikarikákat megöntözzük vele.
- A vaj felével egy magas tálat kikenünk, megszórjuk az alját 2 evőkanál dióval, és rátesszük a kiflikarikák felét. Majd ezután a maradék dió felével meghintjük, erre jön a cseresznye, végül újabb dióréteg és a többi kiflivel befedjük. A vaj másik felét felolvasztjuk, és a tetejére öntözzük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a kiflikre finom kéreg kerül.
- Amíg a kifli sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük pár csipet cukorral, és a félig megsült kifli tetejére borzoljuk. További 5-6 percig sütjük , amíg a hab aranybarna színű nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2754
- Feltöltés dátuma: 2014. február 03.
Ajánló
A kristálycukor helyettesíthető barna cukorral is. Ha meggyel készítjük, akkor a dióhoz valamivel több cukrot tegyünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Halfilé
12 recept
Gyerekkorom nagy kedvence volt a vaníliás tejjel készült öntött kifli. Mazsola is volt benne, Nagyi rendszeresen ezzel várt minket. Sajnos az Ő receptjét nem tudom pontosan, ezt a titkot az égieknek őrizte meg. Ezt a receptet még évekkel ezelőtt találtam, és azóta is készítem. Most cseresznyével és dióval variáltam, de mákkal és meggyel is nagyon finom.