r
Nosalty Logó

Cseresznyés-diós rakott kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Halfilé
Cseresznyés-diós rakott kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 3115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket felkarikázzuk, és egy mély tálba tesszük.
  2. A tejet két darabka citromhéjjal és egy rúd vanília kikapart magjaival felforraljuk.
  3. Eközben a diót ledaráljuk, és összekeverjük a porcukorral. A kimagozott cseresznyét jól lecsöpögtetjük.
  4. A forró tejet félrehúzzuk, és kissé kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük. A meleg tejet apránként hozzáadjuk.
  5. A tojásos, vaníliás tejet forró vízgőz felett keverve kissé besűrítjük, és a kiflikarikákat megöntözzük vele.
  6. A vaj felével egy magas tálat kikenünk, megszórjuk az alját 2 evőkanál dióval, és rátesszük a kiflikarikák felét. Majd ezután a maradék dió felével meghintjük, erre jön a cseresznye, végül újabb dióréteg és a többi kiflivel befedjük. A vaj másik felét felolvasztjuk, és a tetejére öntözzük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a kiflikre finom kéreg kerül.
  7. Amíg a kifli sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük pár csipet cukorral, és a félig megsült kifli tetejére borzoljuk. További 5-6 percig sütjük , amíg a hab aranybarna színű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2749
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Ajánló

A kristálycukor helyettesíthető barna cukorral is. Ha meggyel készítjük, akkor a dióhoz valamivel több cukrot tegyünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés-diós rakott kifli
Halfilé 12 recept

Gyerekkorom nagy kedvence volt a vaníliás tejjel készült öntött kifli. Mazsola is volt benne, Nagyi rendszeresen ezzel várt minket. Sajnos az Ő receptjét nem tudom pontosan, ezt a titkot az égieknek őrizte meg. Ezt a receptet még évekkel ezelőtt találtam, és azóta is készítem.  Most cseresznyével  és dióval variáltam, de mákkal és meggyel is nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...