r
Nosalty Logó

Cseresznyés-barackos pite leveles tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Giovanna
Cseresznyés-barackos pite leveles tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 514 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a tésztát: amennyiben kaptunk előhűtött, előre kinyújtott/feltekert leveles tésztát (az egyik szupermarketben kapható, nem drága), akkor egyszerűen a pités tálba simítjuk úgy, hogy az oldalát vastagabbra hagyjuk, formára nyomkodjuk. Ha mirelitet kaptunk, téglalap alakban, akkor felengedést követően enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, és utána simítjuk a formába. 1 ek búzadarát terítünk az aljára.
  2. A leírás szerint elkészítjük a pudingot (főzhető verzió, ehhez kell a cukor, tej), kis mézes fűszerrel ízesítjük.
  3. A cseresznyét mossuk, magozzuk, a barackos tisztítás után mag nélkül cikkekre vágjuk. A gyümölcsöket a pite tésztájára fektetjük, tetszés szerinti mintában/mennyiségben. Esetleg megszórhatjuk kis mézes fűszerrel vagy fahéjas cukorral, meglocsolhatjuk citromlével.
  4. A kész, sűrűre főzött pudingot (minél kevesebb tej, annál sűrűbb puding) ráöntjük a gyümölcsökre, a tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben max. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3604
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 19.

Ajánló

Tízóraira, uzsonnára, desszertként.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés-barackos pite leveles tésztából
Giovanna 46 recept

Kolléganőmé, Vicusé volt a pités formatál, amely a munkahelybúcsúztató-babaváró ajándék átadás után nálam maradt (pelenkatorta volt beleállítva:)), és Vica ismer... és még meg is kért... ha visszaadom a tálat, nem ám üresen merem visszavinni!:) Ki kellett találjak valami egyszerű, de mégis nyárias-gyümölcsös édességet leveles tésztára, merthogy az volt itthon a leggyorsabban előrántható alapanyagként..:) Bár jómagam nem kóstoltam, a volt kolléganők azt mesélték, finom volt.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...