Csemege rántott karfiol ahogy vicsys készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
A karfiolhoz
A panírozáshoz
-
10g tejföl20 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1317
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
A karfiolhoz
A panírozáshoz
-
20g tejföl40 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2634
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
A karfiolhoz
A panírozáshoz
-
2g tejföl4 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
14.7g zsemlemorzsa58 kcal
-
16.7g napraforgó olaj148 kcal
Összesen
259
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 1975 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 131.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1317
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 188 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5130.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 3950 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
2634
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A karfiolhoz
- A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk.
- Feltesszük kis lángon főni, annyi vízben, hogy ellepje.
- A főzővízbe tesszük a szétnyomott fokhagymát, sót és cukrot.
- Forrás után addig főzzük, amíg éppen elkezd puhulni. Vigyázni kell, hogy ne puhuljon meg, még ress maradjon. Ehhez kb. 5-10 perc bőven elég.
- A főzőlevet leöntve hagyjuk, hogy kihűljön.
- A panírozás a szokásos liszt- tojás- zsemlemorzsa hármassal történik, annyi különbséggel, hogy a tojáshoz keverjük a tejfölt, és azzal verjük fel. (Nem lesz annyira száraz a bunda a tejföltől.)
- Bő olajban (közepes lángon) aranysárgára sütjük.
- Köretként adhatunk hozzá rizst vagy hasábburgonyát, és az elmaradhatatlan tartármártást.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 152 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 64327
- Feltöltés dátuma: 2013. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vicsys
13 recept
Sokan vitáznak arról, hogy kell-e előfőzni a karfiolt a panírozás előtt? Én mindig így csinálom, mert különleges, pikáns ízt ad a főzőlé, és nem is puffaszt annyira, mint nyersen rántva. A főzési idő minimális, és közben elő lehet készíteni a panírozáshoz szükséges alapanyagokat, el lehet készíteni a tartármártást.