r
Nosalty Logó

Cseh burgonyatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Cseh burgonyatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltelékhez

tésztához

tetejére

Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltelékhez

tésztához

tetejére

Összesen 1866 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

töltelékhez

tésztához

tetejére

Összesen 171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2809 micro
Összesen 1866 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

töltelékhez

tésztához

tetejére

Elkészítés

töltelékhez

  1. A petrezselymet, a főtt sonkát és a kevéske szalonnát éles késsel nagyon apró darabokra vágjuk.
  2. Egy tálkában pici sóval és a tejföllel krémszerűvé keverjük. Ezután félretesszük.

tésztához

  1. A tisztított főtt burgonyát kézi krumplinyomóval összetörjük. Ha kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a borsot és az olajat. Könnyű tésztát gyúrunk össze.
  2. Egy deszkát enyhén megolajozunk (csak akkor, ha szükségét érezzük). A deszkalapon ujjnyi vastagságú téglalapra nyúltjuk, lapítjuk a krumplis tésztát. Rákenjük a sonkás tölteléket, és feltekerjük.
  3. Egy előkészített, közepén megolajozott folpack fóliadarab várja a krumplis tekercset, amibe belecsomagoljuk. Ezután egy ellentétes irányú csomagolást végzünk, hogy a főzővíz ne érje a tésztát.
  4. Egy nagy lábasban, már forrnia kell a főzővíznek. Ebbe óvatosan beleejtjük a fóliás tésztát, és 40 perc alatt készre főzzük.
  5. A vízből kivéve kézmelegre hűtjük, és levágjuk róla a fóliát. Szeleteljük, majd pirított zsemlemorzsával megszórva, tejföllel meglocsolva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7772
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseh burgonyatekercs
Lizinka_ 607 recept

Ha másra vágyunk, mint a hagyományos sonka, főtt tojás és torma ötvözet, akkor ez a fajta étek kerül az asztalra!

Hozzávalók

töltelékhez

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...