r
Nosalty Logó

Csavart epres-túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Csavart epres-túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.8 g
  • Cink
    347 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    268 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    160 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9424.8 g
  • Cink
    2085 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    1609 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    81 mg
  • Mangán
    66 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    200 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    962 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét 4 ek hideg vízzel és a sóval kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 10 dkg cukrot és 1 cs vaníliás cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt 35 x 40 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegitett sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  3. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Kikevert eperlekvárral a még forró piskótát megkenjük, és hűlni hagyjuk.
  4. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  5. 60 dkg túrót kikeverünk 8 dkg cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. A zselatint közepes hőfokon feloldjuk, 3 ek túrómasszát belekeverünk, és hozzáadjuk a többi túróhoz.
  6. Közben 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a túrós krémbe forgatjuk. A krémmel megkenjük a piskótát, és dermedésig hidegre tesszük.
  7. Ezután hat kb. 6 cm-es széles csíkra vágjuk. 1 csíkot felcsavarunk, és egy tortatál közepére állítjuk. A többi csíkot köré tekerjük. A torta köré karimát pattintunk, és legalább 7 órára hidegre tesszük.
  8. A 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a maradék túróval és 1 ekcukorral elkeverjük. Ezután a dermedt tortát körbe kenjük, tetejét felszeletelt eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3466
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csavart epres-túrós torta
Katharosz 499 recept

Nagyon finom és mutatós torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...