Császármorzsa nopara konyhájából
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
83g tojás104 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
11g mazsola33 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
30g lekvár/ dzsem83 kcal
-
63g tej35 kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
125g tej70 kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
30.3g tojás38 kcal
-
18.4g finomliszt67 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.5g vaj40 kcal
-
3.7g citromlé1 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
11g lekvár/ dzsem31 kcal
-
23g tej13 kcal
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 574.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 167.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 751 micro
- 8% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
1 ek cukor
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csipet só
-
3 dkg vaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csapott ek porcukor
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
125 ml tej
Elkészítés
- A tojásokat gondosan szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a lisztet, a cukrot, a vanília aromát, sót, alaposan összekeverjük, hogy teljesen csomómentes legyen.
- A habverő legmagasabb fokozatán 2 perc alatt kemény habot verünk a fehérjékből, majd beleforgatjuk a lisztes masszába és átdolgozzuk. (Ha nem vagyunk restek, akkor ezt jobb 1/3-2/3 arányban csinálni. A kisebbik résszel először finoman eldolgozzuk a lisztes tésztát, a második adagot pedig már könnyebben elvegyíthetjük, és a hab sem esik össze.)
- A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, és ráöntjük a tésztát, megszórjuk mazsolával és megöntözzük a citromlével. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, és tovább pirítjuk a másik oldalát 2 percig, akkor a fakanál végével apró darabokra szaggatjuk, s közben pirul még kicsit. És készen is vagyunk, tálalható bármivel, amivel a mi kedvencünk!
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4445
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Ajánló
Én most eperdzsemmel készítettem, de bogyós idénygyümi, baracklekvár, sőt akár nutella is jöhet, tegyen rá mindenki kedve szerint, nem fog megsértődni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
És íme, egy újabb császármorzsa! - gondolhatjátok. Valljuk be, erre nem nagyon tudnék mit felelni, mert igaz, de bizton állíthatom ez a verzió nincs az eddig feltöltött 53 között. :) Mindig is imádtam ezt a desszertet, akár főételnek is, de sose ment az elkészítése. Gyermekkoromban se nagymamim, se anyukám nem volt nagy császármorzsa rajongó, így nem volt kitől megtanulni, és az utóbbi tíz év próbálkozásai... khmm... ragacsos, égett tésztaként végezték a kukában. A recept előtt fontos leszögezni, hogy bár ezen mennyei édesség minden formáját szeretem, de rajongásom tárgya a németes/palacsintatészta típusú, és nem a morzsás fajta, mint erre a kép alapján is rájöttetek. És itt jön az egyszerű, kezdőknek is könnyen elkészíthető, belülről kissé puha, de ugyanakkor kívülről megbarnult mennyei manna!