r
Nosalty Logó

Császármorzsa Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Császármorzsa Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 478 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 1436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 478 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a vaníliás cukorral és a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és így is jól kikeverjük.
  2. A kemény habbá vert fehérjéket óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
  3. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, beleöntjük a tésztát, és közepesnél kisebb lángon szép aranybarnára sütjük.
  4. Ekkor egy lapát segítségével négybe vágjuk, mindegyiket megfordítjuk, és a másik oldalukat is megsütjük.
  5. Falatnyi darabokra szaggatjuk a lapát segítségével, meghintjük a porcukorral, és így is sütjük még tovább pár percet.
  6. Kis tálakba rendezzük, és megöntözzük kedvünk szerinti öntettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8607
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári melegben nem szívesen töltök sok időt a konyhában, a gyerekeknek viszont egy kiadós pancsolás után jól jön egy fincsi uzsonna. Mivel Ugrai-Nagy Tünde receptje pillanatok alatt elkészül, kivételt tettem a gyerkőcök kedvéért, és kis időre a tűzhely mellé álltam.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...