Császármorzsa házi lekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
márti1218
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
900
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3599
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
900
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2743.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 864 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.9 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 282.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 994 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 620 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
3599
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjük a búzadarát, tejet, egy ek. cukrot, sót, mazsolát, citromhéjat egy tálban, és pár órát pihentetjük, hogy a gríz megszívja magát. Érdemes akár reggel bekeverni, és vacsorára megsütni.
- Kikeverjük a maradék cukrot a tojások sárgájával, és a búzadarához adjuk. Felverjük a tojásfehérjét habnak, és óvatosan a tojásos-grízes masszába keverjük.
- Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat, és beleöntjük a keverékünket. Várunk, míg aranyszínű lesz az alja, utána lapát segítségével forgatjuk, daraboljuk, és megsütjük, ki mennyire átsülve szereti. Nálunk jól átsülve, morzsásan szeretik. Lekvárral vagy porcukorral kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3253
- Feltöltés dátuma: 2018. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
márti1218
72 recept
Gyermekkorom kedvelt "másodika" volt, mondjuk bableves után, és ami egyedivé teszi, az a házi lekvár. Érdemes belefogni a lekvár készítésébe, én már februárban kezdem a narancslekvárral (ilyenkor érünk haza a telelésből, Olaszországból, és 10 kg-nál kevesebb kezeletlen narancsot nem érdemes hozni).