r
Nosalty Logó

Császármorzsa házi lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
márti1218
Császármorzsa házi lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2743.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.9 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a búzadarát, tejet, egy ek. cukrot, sót, mazsolát, citromhéjat egy tálban, és pár órát pihentetjük, hogy a gríz megszívja magát. Érdemes akár reggel bekeverni, és vacsorára megsütni.
  2. Kikeverjük a maradék cukrot a tojások sárgájával, és a búzadarához adjuk. Felverjük a tojásfehérjét habnak, és óvatosan a tojásos-grízes masszába keverjük.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vajat, és beleöntjük a keverékünket. Várunk, míg aranyszínű lesz az alja, utána lapát segítségével forgatjuk, daraboljuk, és megsütjük, ki mennyire átsülve szereti. Nálunk jól átsülve, morzsásan szeretik. Lekvárral vagy porcukorral kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3277
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa házi lekvárral
márti1218 72 recept

Gyermekkorom kedvelt "másodika" volt, mondjuk bableves után, és ami egyedivé teszi, az a házi lekvár. Érdemes belefogni a lekvár készítésébe, én már februárban kezdem a narancslekvárral (ilyenkor érünk haza a telelésből, Olaszországból, és 10 kg-nál kevesebb kezeletlen narancsot nem érdemes hozni).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...