Császármorzsa ahogy Timmi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
410
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1643
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
410
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.1 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 806 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1793.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.8 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 182.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1010 micro
Összesen
1643
kcal
- 11% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A lisztet a 3/4 cukorral, a tojások sárgájával, a langyos tejjel, a csipet sóval és egy kevés reszelt citrom héjjal simára keverjük.
- A tojások fehérjét az 1/4 cukorral kemény habbá verjük.
- A felvert tojásfehérjehabját óvatosan a masszához keverjük.
- 2 részletben fogjuk kisütni! Egy közepes méretű serpenyőbe a vaj felét megolvasztjuk, majd beleöntjük a 1/2 masszát kb. 1-1,5 cm vastagon, és meghintjük a mazsola felével.
- Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja megszilárdul és aranybarna lesz.
- Ezután egy fa spatula segítségével megfordítjuk, és az előmelegített sütőben tovább sütjük kb. 10-12 percig.
- Ha a tésztánk elkészült, késsel apró darabokra vágjuk, és hozzálátunk a maradék tészta kisütéséhez.
- Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4812
- Feltöltés dátuma: 2013. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Laktató, de mégis könnyű. Bármilyen ízű házi lekvár remekül passzol hozzá, vagy akár gyümölcsbefőttel is ehetjük.