r
Nosalty Logó

Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsroládhoz

A mártáshoz

Összesen 851 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsroládhoz

A mártáshoz

Összesen 3411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsroládhoz

A mártáshoz

Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8358.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    7485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1878 micro
Összesen 851 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33434.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    29941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    9147 micro
  • β-crypt
    1887 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7510 micro
Összesen 3411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A húsroládhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húsroládhoz

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.
  3. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
  4. A sertéscomb szeleteket jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szeletek közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
  5. Olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a (lisztben megforgatott) rostélyosokat, és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük.
  7. A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást.
  8. Galuskával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14408
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
Friedrich Antal 76 recept

Ez az étel a magyar konyha egyik alap étele, eredetileg marhahúsból, rostélyosból készül, de sertéscombból is nagyon finom, és így gyorsabb. A Teri néni éttermében minden nap új ételkínálattal várunk.  

Hozzávalók

A húsroládhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...