Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húsroládhoz
-
160g sertéscomb291 kcal
-
56 kcal
-
15g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
25g kenyérszalonna174 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
A mártáshoz
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
21 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
851
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húsroládhoz
-
640g sertéscomb1165 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
60g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
100g kenyérszalonna697 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
A mártáshoz
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
30g fűszerpaprika85 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
15g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
3411
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húsroládhoz
-
29.9g sertéscomb54 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
2.8g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
4.7g kenyérszalonna33 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.3g tv-paprika2 kcal
-
9.3g paradicsom2 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
A mártáshoz
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g fűszerpaprika4 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
9.3g tejföl18 kcal
Összesen
160
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.1 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8358.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 7485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 348.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 2287 micro
-
β-crypt 472 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1878 micro
Összesen
851
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 184.4 g
Zsír
-
Összesen 232.6 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33434.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 2296 mg
-
Nátrium 29941 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1393.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1443 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 1121 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 415 micro
-
β-karotin 9147 micro
-
β-crypt 1887 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 7510 micro
Összesen
3411
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1560.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 1397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 88 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A húsroládhoz
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
6 dkg só
-
2 g fekete bors
-
10 dkg kenyérszalonna
-
4 db tojás
-
20 dkg tv-paprika
-
20 dkg paradicsom
-
20 dkg vöröshagyma
A mártáshoz
-
15 dkg vöröshagyma
-
3 dkg fűszerpaprika
-
10 dkg finomliszt
-
1.5 dkg só
Elkészítés
A húsroládhoz
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
- Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.
- A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
- A sertéscomb szeleteket jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szeletek közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
- Olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a (lisztben megforgatott) rostélyosokat, és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk.
- Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük.
- A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást.
- Galuskával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30×20×6
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 14499
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Friedrich Antal
76 recept
Ez az étel a magyar konyha egyik alap étele, eredetileg marhahúsból, rostélyosból készül, de sertéscombból is nagyon finom, és így gyorsabb. A Teri néni éttermében minden nap új ételkínálattal várunk.