r
Nosalty Logó

Crème brulee 4. - epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Epercsók
Crème brulee 4. - epres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt és a tejet a vaníliával lassú tűzön melegítjük.
  2. Addig a tojásokat elkeverjük a cukorral.
  3. Az epret átpasszírozzuk, és citrom héjával elkeverjük.
  4. A tejszínes keveréket a tojásokhoz öntjük, majd vízgőzben 10-20 perc alatt megsütjük, amíg az állaga már nem folyós, hanem remegős lesz.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10551
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 21.

Ajánló

Természetesen lehet csak tejszínnel is készíteni, sőt el tudnám képzelni egy kis eperpálinkával is. A tetejéről most lemaradt a karamellizált cukor, aki nem tudja elképzelni enélkül, mindenképpen szórja meg még cukorral, és karamellizálja, szerintem még finomabb ezzel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Crème brulee 4. - epres
Epercsók 95 recept

Kedvencem az eper, most mindenbe teszek, és ez a crème brulee-re is igaz, nagyon kellemes, tavaszi , friss édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...