r
Nosalty Logó

Couscous Tfaya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Couscous Tfaya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, és hagyjuk, hogy kb. fél órát álljon. (Amennyiben hússal akarjuk elkészíteni az ételt, a húst a kívánt fűszerekkel ízesítve lesütjük, majd pároljuk, közben pedig elkészítjük az ételt.)
  2. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a vajat, sót, gyömbért, kurkumát, borsot, fahéjat, sáfrányt, felöntjük 1-2 dl vízzel (aki hússal készíti, a húsalapléből adjon hozzá). Lefedjük és körülbelül 45 percig, folyamatosan kevergetve főzzük. (Ügyeljünk a víz mennyiségére, hogy ne legyen nagyon híg.)
  3. Közben elkészítjük a kuszkuszt. Én hagyományos módszerrel készítem el, ami a kuszkusz gőzölését jelenti. Egy edényben először elkeverjük a kuszkuszt 1/4 csésze olajjal, és kézzel eldörzsöljük, hogy ne csomósodjon. Ezt követően még egy csésze vizet dolgozunk el benne. Mivel itthon nem áll rendelkezésre speciális kuszkusz főzőedény, én szitát szoktam használni a művelethez, amit ki kell olajozni, majd beletöltjük a kuszkuszt, és egy lábasra helyezzük, amiben célszerű húsalaplét főzni, hiszen ez fog finom ízt adni a kuszkusznak. Kb. 15 percig pároljuk a kuszkuszt, majd levesszük a szitát, és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön, hozzáadunk két csésze vizet, 1/2 teáskanál sót, és kézzel eldörzsöljük, hogy ne legyenek benne csomók. A szitában visszatesszük a kuszkuszt a lábasra, és kb. 20 percig gőzöljük, majd megint eldolgozunk benne 1-2 csésze vizet (amennyit felvesz). Ha sótlan, akkor teszünk még hozzá sót. Még 15-20 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, ha szükséges, kézzel még egyszer átdolgozzuk. Persze ennél egyszerűbb elkészítési lehetőségei is vannak a kuszkusznak.
  4. Miután letelt a 45 perc, a hagymához hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot. A hőfokot vegyük vissza egy kicsit, fedjük le az edényt, és kb. 20 percig hagyjuk a hagymát karamellizálódni. Az étel akkor lesz kész, amikor a hagyma szépen megbarnult, majdnem hagymalekvárszerű állapotú lesz.
  5. Tálaláskor a kuszkuszt kiszedjük egy nagy tálra, amennyiben húst is készítettünk, az mindig a kuszkusz közepére kerül, és erre tesszük rá a mazsolás szószt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4982
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom kuszkusz receptet szeretnék veletek megosztani, amit hússal (marha-, bárány-, csirkehús egyaránt használható) vagy hús nélkül is el lehet készíteni. Én a hús nélküli változatot szeretem jobban, ezt szoktam készíteni. Az étel amellett, hogy könnyen elkészíthető, nemcsak egzotikus ízeket rejt magában, hanem rendkívül laktató is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...