r
Nosalty Logó

Clementine sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Clementine sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A mázhoz

Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A mázhoz

Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A mázhoz

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1714 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    917 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz

Elkészítés

A sütihez

  1. A két mandarinról lereszeljük a héját, és apróra vágjuk.
  2. Egy tálba tesszük a tejszínt, a vajat, a cukrot, a mandarin héját, és habosra keverjük.
  3. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a tojásokat, és jól kikeverjük.
  4. Kanalanként a keverékhez adjuk a lisztet, folyamatos kevergetés mellett.
  5. Végezetül belekeverjük a mandulát.
  6. Egy 18 cm-es formát kivajazunk, sütőpapírral kibéleljük, és belekanalazzuk a tésztát. 180 fokos sütőben 55-60 percig sütjük.

A mázhoz

  1. A mandarinból kinyert lét feltesszük egy kis fazékban a cukorral, felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük.
  2. A kockacukrot durvára aprítjuk, és mikor már kissé meghűlt a szirup, beledobjuk.
  3. Egyből ráöntjük a süteményre.
  4. A süteményt jó, ha rácsra tesszük, hogy a felesleges máz ne folyjon alá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1935
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

A clementine a narancs és a mandarin hibridje, októbertől februárig érik, kesernyés, friss ízű gyümölcs.

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...