r
Nosalty Logó

Citromtorta karamellizált mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta karamellizált mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A tetejére

Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A tetejére

Összesen 5490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    335.9 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.3 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2985 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 5490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összemorzsoljuk a lisztet, a sót, a porcukrot és a vajat. A közepébe mélyedést formálunk, és beletörjük a tojást. Ezután gyorsan összedolgozzuk, majd amint összeállt, fóliába csomagoljuk, és négy órára hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra, és egy 24 cm-es kivajazott tortaformába helyezzük. Tetejére sütőpapír és bab kerül a vaksütéshez, melyhez 180 fokon 20 perc szükséges. Ezután a papírt és babot eltávolítjuk, majd visszatesszük még 6-8 percre.
  3. A krémhez hőálló tálba reszeljük a citrom héjat, és alaposan összekeverünk a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a citromlevet, és vízgőz felett folyamatosan keverjük, míg el kezd sűrűsödni.
  4. Majd a sűrűbb krém állag elérése után kicsit hűlni hagyjuk, elektromos habverővel hozzákeverjük a vajat részletekben, míg a krém lágy nem lesz.
  5. Ezt követően a megsült tésztába töltjük, majd a karamellizált mandula egy részével megszórjuk a tetejét, kihűtjük, majd tálaláskor mehet rá a többi.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8244
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avagy "Tarte au citron" a francia édesség egy változata.

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...