r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta eperrel díszítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrótorta eperrel díszítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 3025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4776.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1579 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 3025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájához hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a langyos vizet, és habosra keverjük.
  2. Utoljára hozzákeverjük a kakaós sütőporos lisztet, és jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habnak verjük, és hozzáadjuk az előbbi masszához. Lazán összedolgozzuk, és sütőpappírral bélelt formába öntjük.
  4. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A túrókrémhez

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük.
  2. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, és folytonosan kevergetve felfőzzük.
  3. Amikor kihűlt (de még nem dermedt meg), összedolgozzuk a túrókrémmel, végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  4. A piskótalap tetejét levágjuk, apró darabokra szeleteljük, és a krémhez keverjük.

A díszítéshez

  1. A megmaradt piskótát beletesszük egy kapcsos tortaformába, erre simítjuk a túrókrémet.
  2. Eperrel ízlés szerint díszítjük, majd az egészet 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1994
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, nem túl édes süti. Eper helyett más gyümölccsel is lehet díszíteni, vagy esetleg tejszínhabbal és citromkarikákkal is.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...