r
Nosalty Logó

Citromos-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Citromos-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5893.8 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1546 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 5228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált kekszet a margarinnal és annyi üditőitallal eldolgozzuk, hogy formázható tésztát kapjunk.
  2. Egy kisebb tepsit kevés olajjal kikenünk, a tésztát elnyomkodjuk benne, és megsütjük.
  3. A tojásokat 15 dkg cukorral gőz fölött robotgéppel sűrű krémmé keverjük, a túrót a maradék cukorral és a margarinnal elkeverjük.
  4. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport az ásványvízzel habosra keverjük.
  5. A tojáskrémbe keverjük a túrót, a megolvasztott zselatint, és a habot, végül a citrom héját és levét.
  6. A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk.
  7. A csokoládét megolvasztjuk a margarinnal, majd elkeverjük benne az üditőitalt, és óvatossan a krémre kenjük.
  8. Hűtőbe rakjuk pár órára vagy akár egy éjszakára.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22031
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy újságban találtam a receptet, némi átalak0ítással ez lett belőle, isteni finom.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...