r
Nosalty Logó

Citromos tejföl mousse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Citromos tejföl mousse
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A moussehoz:

A citromhéj csíkokhoz:

Az epermártáshoz:

Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A moussehoz:

A citromhéj csíkokhoz:

Az epermártáshoz:

Összesen 2210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A moussehoz:

A citromhéj csíkokhoz:

Az epermártáshoz:

Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2210 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A moussehoz:

A citromhéj csíkokhoz:

Az epermártáshoz:

Elkészítés

A moussehoz:

  1. A moussehoz: A zselatint hideg vízben kb. 10 percig áztatjuk. A tejfölt a porcukorral és a reszelt citromhéjjal simára kavarjuk. A citromlét felmelegítjük, hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne. A zselatinos citromléhez keverünk kb. 2-3 ek-nyit a cukros tejfölből, majd a maradékhoz kavarjuk. Hűtőbe tesszük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselésedő krémhez keverjük. A krémet elosztjuk 4 kb. 200 ml űrtartalmú, hideg vízzel kiöblített edénybe, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
  3. A citromhéj csíkokhoz: A citrom héját vékonyan levágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A vizet a cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a citromhéj csíkokat, és közepes hőmérsékleten kb. 7-8 perc alatt szirupszerűvé főzzük.
  4. Az epermártáshoz: A megtisztított eperhez adjuk a citromlevet és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük.
  5. A mousset tányérokra borítjuk. Az epermártással és a szirupos citromhéj csíkokkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2791
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, frissítő desszert.

Hozzávalók

A moussehoz:

A citromhéj csíkokhoz:

Az epermártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek