Citromos ricottakrém eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
296
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g ricotta375 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
50g citromlé11 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g eper75 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
1181
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
31.8g ricotta48 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
6.4g citromlé1 kcal
-
25.5g habtejszín74 kcal
-
31.8g eper10 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
150
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 142.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
296
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1726.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 571.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 841 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
1181
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
250 g ricotta
-
25 g cukor
-
0.5 ek citromhéj
-
50 ml citromlé
-
200 g habtejszín
-
250 g eper
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A ricottát a citromhéjjal, citromlével és cukorral krémesre kavarjuk, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszint.
- Az epret megmossuk, tisztítjuk, kockákra vágjuk, majd a vaníliás cukorral elkavarjuk.
- A krémet az eperrel 4 pohárba rétegezzük és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8167
- Feltöltés dátuma: 2015. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy gyors desszert az eperszezonra. Eper helyett elkészíthetjük málnával is.