r
Nosalty Logó

Citromos piskóta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromos piskóta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a joghurttal és a citrom levével és reszelt héjával és az olajjal összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük habbá.
  3. A tojássárgás masszához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a fehérjével fellazítjuk.
  4. Kiolajozott kuglófformába öntjük, 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Egy citrom levét elkeverjük 7 dkg gyümölcscukorral.
  6. A megsült tésztát melegen tálra fordítjuk, és meglocsoljuk a citromos mázzal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12680
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos piskóta Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Juci barátném,- aki Angliában élt-, megdicsérte, hogy igazi angol süti. Igaz, az eredeti recept kétszer ennyi sima cukrot írt, de én ettől eltekintettem, így spórolva el egy kis kalóriát. Tanácsosabb egy kisebb formába tenni, hogy jó magasra tudjon nőni a sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...