r
Nosalty Logó

Citromos-olívás tepsis csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Citromos-olívás tepsis csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4633.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    2161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkecombokat mossuk meg és töröljük szárazra papírtörlővel. Jól fűszerezzük be őket, locsoljuk meg olívaolajjal és masszírozzuk át sóval, borssal.
  2. Egy magas falu sütőtál (30x20) aljában egyengessük el a szeletelt vöröshagymát és a fokhagymagerezdek felét, majd helyezzük rá a combokat és szórjuk rá a maradék fokhagymát. Ezt követően fóliával letakarva süssük 40 percig.
  3. Vegyük ki a csirkét a sütőből, nyomkodjuk a citromszeleteket a combok közé és köré, majd tegyük vissza lefedve a 200 fokos sütőbe 20 percre.
  4. Ez idő leteltével ismét vegyük ki szórjuk meg az olajbogyókkal, pár friss citromszelettel és toljuk vissza utoljára a sütőbe, immáron 220 fokra, fólia nélkül, még 15 perce, hogy szépen megpiruljon.
  5. Ízlés szerint petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 13428
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 19.

Receptkategóriák

Citromos-olívás tepsis csirke
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez a csirkés recept egy igazán egyszerű és ízletes fogás évszakoktól függetlenül. A citrom és az olíva kombinációja igazán lédús, pikáns és frissítő egyveleget alkot. A befűszerezett combokat hagymaágyra fektetjük, amiket sós olajbogyóval és karamellizált citromszeletekkel veszünk körbe. A sütőben kisülő hús szaftja a citromlével egy nagyon ízletes, könnyed szószt komponál, amivel átlocsolgatjuk a piruló combokat. A recept csirkemellel is elkészíthető, de a csirkecomb általában sokkal szaftosabb, omlósabb és pénztárcabarátabb. Tegyétek különlegessé a hétköznapokat ilyen és ehhez hasonló gyönyörű ételekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...