r
Nosalty Logó

Citromos-mustáros húsgolyó mákos metélttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Citromos-mustáros húsgolyó mákos metélttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgolyó

Szósz

Metél

Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgolyó

Szósz

Metél

Összesen 3107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Húsgolyó

Szósz

Metél

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7974.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    3960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    982 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2352 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2831 micro
Összesen 3107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Húsgolyó

Szósz

Metél

Elkészítés

Húsgolyó

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet csipkedjük le a száráról, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd szintén vágjuk fel apróra.
  2. A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet és a tojást, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt köménnyel, és gyúrjuk alaposan össze.
  3. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb golyókat a masszából, majd hempergessük meg a kukoricalisztben.
  4. Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat, és mérsékelt lángon, többször átfordítva, pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.

Szósz

  1. Az olajat kanalazzuk egy serpenyőbe, tegyük bele az előzőleg megsütött húsgolyókat, majd öntsük fel a vízzel, morzsoljuk bele a húsleveskockát, és főzzük pár percig.
  2. Ezután adjuk hozzá a mustárt, a mézet, a főzőtejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön. (citromlevet ízlés szerint adjunk hozzá)

Metél

  1. A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg. Amikor a mák megpörkölődött, rögtön öntsük át egy tányérra, majd hűtsük ki. (mindenképpen öntsük ki a forró serpenyőből, mert különben meg fog égni, és keserű lesz)
  2. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd hideg vízzel öblítsük le, és alaposan csepegtessük le. (Én házi tésztát gyúrtam, de ízlés szerint bolti tésztát is használhatunk.)
  3. Egy edényben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tésztát, majd szórjuk meg egy csipet sóval és a pörkölt mákkal, majd keverjük, forgassuk össze, és tálalásig tartsuk melegen.
  4. Tálaláskor helyezzük tányérra a tésztát és a húsgolyókat, majd locsoljuk meg a citromos-mustáros szósszal, és úgy kínáljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 4886
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Húsgolyó

Szósz

Metél

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...