Citromos-mazsolás kenyérpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
490
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1959
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
490
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 78.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3302.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 751 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 712 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 260.6 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 229 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 693 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 369 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 841 micro
Összesen
1959
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy hőálló tálat kivajazunk. A kenyereket jól megvajazzuk, és háromszögekre vágjuk. Minden kenyérből 4 darabot.
- A kenyerek felét megkent oldalukkal felfelé helyezzük az előkészített edénybe. Keverjük össze a mazsolát, a citromhéjat és a cukor felét, s szórjuk a kenyerekre.
- Rendezzük el a maradék kenyeret a tetején a megkent oldalukkal felfelé, és szórjuk rá a maradék cukrot.
- A tojásokat kikeverjük a tejjel, és a kenyérre öntjük. 30 percet pihentetjük.
- Előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4577
- Feltöltés dátuma: 2011. november 12.
Ajánló
Ízlés szerint baracklekvárral is kínálhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szerintem az egyik legegyszerűbb változat...