r
Nosalty Logó

Citromos mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Citromos mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 4092 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk.
  2. A tésztát kinyútjuk, és egy tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy 2 cm magas pereme legyen.
  3. A tojást a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a mandulát és a citromlevet. A tölteléket a tésztalapra kenjük.
  4. Előmelegítettsütőben, 180 fokon15-20 perc alatt megsütjük.
  5. A citromokat megmossuk, és karikákra vágjuk.
  6. A vizet a cukorral addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a citromkarikákat beletesszük, és alacsony lángon főzzük 15 percig.
  7. Kivesszük belőle a citromot, és elrendezzük a tortán. A tortára még öntünk annyi levet, amennyit beszív.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8754
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az omlósabb tésztájú tortákhoz sorolható, nem krémes, de finom, és mutatós.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...