Citromos-mákos kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pipsann
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1317
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
5262
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1591 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 126.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1317
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 285.3 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6363.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1976 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2545 mg
-
Nátrium 1302 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620.9 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 506.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 2505 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1590 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1063 micro
Összesen
5262
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Aszobahőmérsékletű vagy enyhén megolvasztott margarint habosra keverjük - mixerrel legalább 3 perc - a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, és lassan belecsurgatjuk a citromok kifacsart levét és a reszelt héját. A citromléből 2 evőkanálnyit félreteszünk abevonathoz, és egy kevéscitromhéjat is eltehetünka díszítéshez.
- A liszttel elkevert mákot, sütőport és sót beleforgatjuk afolyékony hozzávalókba, és egyneművé keverjük.
- Kivajazott kuglófformábaöntjük a masszát, és nem előmelegített sütőben körülbelül sütjük. Itt is fontos a tűpróba.
- Amikor kihűlt a kuglóf,kivesszük a formából, és akövetkező bevonatot készítjük: a 2 evőkanál citromléhez kb. 100 g porcukrot keverünk. Olyansűrű állagúnak kell lennie, hogy lefolyjon a kuglóf oldalán, de közben meg is tapadjon. A megfelelő állag eléréséig további cukorral vagycitromlével (ha elfogyott, pár csepp vízzel) lehet kiegészíteni a keverékünket, amit aztán a kuglóf tetejére kenünk, és hagyjuk, hogy lecsorogjon az oldalán. Reszelt citromhéjjal tovább díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 9908
- Feltöltés dátuma: 2011. április 17.
Ajánló
Friss energiákat kaphatunk ettől a puha tésztájú, érdekes kombinációjú, nagyon ízletes süteménytől. Finom reggelire egy pohár tejjel vagy frissen főzött kávéval, akár tízóraira, uzsonnára. Vendégeinket is meglephetjük vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
Pipsann
10 recept
Olyan új, friss ízvilágú sütemény után kutattam, amiben egészséges összetevők vannak. Sok-sok recept és alapanyag átnézése után készült el ez a citromos-mákos kuglóf, ami a citrom révén tele van antioxidánsokkal és vitaminnal, a mákban pedig rengeteg a hasznos ásványi anyag, és lassítja az öregedési folyamatokat. Íme egy fiatalító recept nem csak tavaszra!