r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos torta málnahabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-joghurtos torta málnahabbal
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A citromos-lime réteghez

A vaníliás málnahabhoz

Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A citromos-lime réteghez

A vaníliás málnahabhoz

Összesen 4439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az alaphoz

A citromos-lime réteghez

A vaníliás málnahabhoz

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    317.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1804 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 4439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A citromos-lime réteghez

A vaníliás málnahabhoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet késes aprítóban összetörjük, az olvasztott vajjal és csokival összekeverjük, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tesszük, és pár percig hűtjük, amíg a krém elkészül.

A citromos-lime réteghez

  1. A citromos réteghez a joghurtot, citromhéjakat, a mézet és a zselatinfixet összekeverjük, majd beleforgatjuka keményre felvert tejszínhabot. (Ha lapzselatinból csináljuk, áztassuk be 5 percre, nyomkodjuk ki, és kis vízzel, többször megkeverve olvasszuk fel mikróban.)
  2. Ráöntjük a torta alapjára, és visszatesszük a hűtőbe.

A vaníliás málnahabhoz

  1. 1 óra múlva a málnát átpasszírozzuk egy kis fém szűrőn, hozzákeverjüka joghurtot, a vaníliát, a mézet és a zselatinfixet.
  2. Ezután beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot, és a már szilárd rétegre öntjük.
  3. Tovább hűtjük, majd másnap díszítjük, és szeleteljük.
  • Tepsi mérete: 24
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33908
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért Virág torta, mert a kishúgom, Virág kérte, hogy süssek valami zabos alapú joghurtos tortát. A málnaszezon közepén a gyümölcsön sem gondolkodtam egy percet sem, hiszen ráadásul az a kedvence is. A másik gyümölcs, a citrom pedig adta magát. Bár a 2 árnyalat alig látszik, talán több málna kellett volna bele, a süti jó lett, olyan, mint egy fagyitorta.

Hozzávalók

Az alaphoz

A citromos-lime réteghez

A vaníliás málnahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...