Citromos habos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baking Gym
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pitetészta
-
22g finomliszt80 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos töltelék
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
11g vaj76 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g víz0 kcal
Tojáshab
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
41g porcukor160 kcal
Összesen
520
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pitetészta
-
175g finomliszt637 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos töltelék
-
160g citromlé35 kcal
-
24g citromhéj11 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
85g vaj609 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3g víz0 kcal
Tojáshab
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
330g porcukor1277 kcal
Összesen
4164
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pitetészta
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos töltelék
-
12.2g citromlé3 kcal
-
1.8g citromhéj1 kcal
-
7.6g cukor30 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Tojáshab
-
12.2g tojásfehérje6 kcal
-
25.2g porcukor97 kcal
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
520
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 178.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1622.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 601.3 g
-
Cukor 444 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 457.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 865 mg
-
Retinol - A vitamin: 1616 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1181 micro
Összesen
4164
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pitetészta
- A lisztet, cukrot és a hideg vajat egy konyhai aprítóban morzsás állagúra dolgozzuk. (Ha nincs aprítónk, kézzel is dolgozhatunk, vagy villát is használhatunk.)
- Hozzáadjuk a hideg vizet, a tojást és a sót, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára mélyhűtőbe tesszük.
- Egy húsz cm átmérőjű tortakarikát kivajazunk. (Használhatunk ugyanekkora piteformát is.) A tésztát lisztezett felületen kb. fél centiméter vastagra kinyújtjuk, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy egy 4 centiméteres peremet hagyunk körbe. (Vagy a piteformába helyezzük.) Körbevágjuk, hogy egyenes legyen a pereme. 15 percre visszatesszük a mélyhűtőbe.
- Előmelegítjük a sütőt 200°C-re. A tésztát kivesszük a mélyhűtőből, alaposan megszurkáljuk egy villával, és 15-20 perc alatt addig sütjük, amíg a szélei aranybarnák lesznek. Hagyjuk kihűlni.
Citromos töltelék
- A citromok levét, héját és a cukrot egy nagy fém vagy üveg tálba helyezzük. Az edényt pedig egy kisebb lábasban, tűzhelyen forró víz fölé helyezzük. Figyeljünk arra, hogy ne érjen bele az edény alja a vízbe. Folyamatosan kavargatjuk, amíg a cukor fel nem olvad teljesen.
- A vajat hozzá adjuk, és homogénre keverjük.
- Félrevesszük a tűzhelyről, és óvatosan, folyamatos kavarás mellet hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat. Egy külön kis edényben kavarjuk simára a lisztet a vízzel, majd ezt is öntsük a töltelékhez. Az egészet tegyük vissza a lábasra, és folyamatos kavarás mellett sűrűsödésig főzzük.
- Ha véletlenül találunk benne főtt-tojás-darabokat, egy szitán átnyomkodva távolítsuk el őket. Hűtsük le a tölteléket.
Tojáshab
- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
- Egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjéket. Amikor borotvahab állagú, elkezdjük evőkanalanként hozzáadni a cukrot. Addig verjük az egészet, amíg egy nagyon fehér, fényes habot kapunk, aminek tartása van.
- A kihűlt tésztára rákanalazzuk a citromkrémet, majd beborítjuk a tojáshabbal.
- 8-10 perc alatt keményre sütjük a tojáshab tetejét. Akkor jó, ha sötétebb foltok vannak rajta, és óvatosan megkoptatva kemény mindenhol. Hagyjuk kihűlni a könnyebb szeletelés érdekében. Egy éjszakát állva még finomabb!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4222
- Feltöltés dátuma: 2017. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Baking Gym
2 recept
Tökéletes recept a tavaszi időszakra, amikor még nincsen annyi friss gyümölcs, de már valami üdítő édességre vágyunk a hosszú tél után. A kicsit savanykás citromos krém tökéletesen kiegészíti az édes sült tojáshabot a tetején.