r
Nosalty Logó

Citromos emelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Citromos emelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 7418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    323.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3791.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    996 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2843 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2138 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 7418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátoldalán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük.
  2. A krém készítése: A pudingporokat a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, reszelt citrommal, levével jó krémesre összekeverjük.
  3. A sütemény összeállítása: Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.
  4. A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép, fényes mázat kapunk. A süteményt bevonjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28189
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egy receptes újságban láttam ezt a remek citromos süteményt. Nagyon megtetszett, elkészítettem. Többször fog az asztalunkra kerülni, mert nagy citromos süti kedvelők vagyunk.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...