r
Nosalty Logó

Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

769
Kalória
41.3g
Fehérje
37g
Szénhidrátok
52.5g
Zsír
525.5g
Víz
208.3g
Koleszterin
8.1g
Rost
23.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 3073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2315 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    9259 micro
  • β-crypt
    949 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5420 micro
Összesen 3073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A 8 db nyárspálcát 30 percre vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségekkel kezdjük. Megtisztítjuk, megpucoljuk, feldaraboljuk őket. Majd az áztatott pálcákra húzzuk őket, hőálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a zöldséges nyársakat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Amíg a zöldség sül, megtisztítjuk a combokat, sóval és borssal fűszerezzük.
  6. 3-4 evőkanál felforrósított olajban a felsőcombok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a citrom levét ráfacsarva 20 percig fedővel lefedve pároljuk. Végül pirosra pirítjuk a husikat.
  7. A húshoz készítettem fokhagymás-tejfölös uborkasalátát - rengeteg fokhagymával!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aki szereti a citromos húst, és egy könnyed mégis laktató ételre vágyik, az mindenképpen próbálja ki ezt a receptet. Ízlés szerint lehet hozzá rizst is tálalni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!