r
Nosalty Logó

Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 3073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    2315 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2514 micro
  • β-karotin
    9259 micro
  • β-crypt
    949 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5420 micro
Összesen 3073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A 8 db nyárspálcát 30 percre vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségekkel kezdjük. Megtisztítjuk, megpucoljuk, feldaraboljuk őket. Majd az áztatott pálcákra húzzuk őket, hőálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a zöldséges nyársakat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Amíg a zöldség sül, megtisztítjuk a combokat, sóval és borssal fűszerezzük.
  6. 3-4 evőkanál felforrósított olajban a felsőcombok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a citrom levét ráfacsarva 20 percig fedővel lefedve pároljuk. Végül pirosra pirítjuk a husikat.
  7. A húshoz készítettem fokhagymás-tejfölös uborkasalátát - rengeteg fokhagymával!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2682
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a citromos húst, és egy könnyed mégis laktató ételre vágyik, az mindenképpen próbálja ki ezt a receptet. Ízlés szerint lehet hozzá rizst is tálalni.

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségnyárshoz

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...