r
Nosalty Logó

Citromos-chilis csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dina79
Citromos-chilis csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    333 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 790 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A citromot kettévágjuk, és a felének a levét egy tálba alaposan kinyomjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi fűszert, és alaposan egyneművé keverjük.
  3. Az előkészített (tisztított és lecsepegtetett) csirkecombokat egy nylon zacskóba tesszük, ráöntjük az elkészített citromos pácot. Alaposan összeforgatjuk, majd hűtőben 1 órán át hagyjuk az ízeket összeérni.
  4. Az érlelési idő lejárta után, a zacskó tartalmát alaposan kinyomkodva -a sűrű pácot is- egy sütőedénybe öntjük.
  5. A citrom másik felét karikára vagy cikkekre vágjuk, és a húsokra pakoljuk, illetve köré tesszük.
  6. Előmelegített sütőben először alufólia alatt, majd anélkül sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3379
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Azta' mindenit...!" - futott végig az agyamon, mikor sütés közben a konyhát belepte a citromos illat. És be kell valljam, az elkészült étel minden várakozásomat felülmúlta.  Egy külföldi receptes oldalon leltem rá a receptre, igaz kicsit átvariáltam, csökkentettem a mennyiségeket, mert aggódtam, milyen ízvilág fog kikerekedni citrom felhasználásával. A receptben leírt mennyiséget használva számomra tökéletes lett az eredmény. Éppen eléggé citromos és pikánsan csípős lett a csirke. Nálam átment a próbán, így legközelebb nagyobb mennyiségben készítem!:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...