r
Nosalty Logó

Citromos-áfonyás süti kandírozott naranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-áfonyás süti kandírozott naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5873.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.3 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 4116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrokkal, az olajjal, joghurttal, citromok levével és reszelt héjával kikeverjük a tojásokat.
  2. A sütőporos lisztet szépen hozzáadagoljuk, majd a kandírozott, aszalt gyümölcsöket. Ki mit szeret, mehet bele.
  3. Kerek formában sütőpapírral sütjük 175 °C fokon kb. 35 percig, tűpróbáig.
  4. Ha kihűlt nagyjából, vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, és rácsorgatjuk tetszőleges alakzatokban. :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1974
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Ajánló

Ez egy nagyon finom, illatos sütemény, amit az aszalt áfonya, a citrom és a kandírozott narancshéj csak fokoz. Nem kell hozzá sem lekvár, sem más, így is zamatos. A fehér csoki már tényleg csak "hab" a tortán. Plusz borzasztó könnyű elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Timcsók receptjét vettem alapul, onnan gondoltam tovább.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...