r
Nosalty Logó

Citromkrémes-mákos szelet Kingustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromkrémes-mákos szelet Kingustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 574 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6965.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1898 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 3436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, és az olvasztott margarinnal jó habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a mákot, a sütőport és a citromhéj reszeléket, majd az egészet a sárgájás részhez adjuk.
  3. A tojások fehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük nagyon össze a fehérjét.
  4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt készre sütjük.

Krémhez

  1. A citromok kifacsart levét, és a lereszelt héjukat összekeverjük a tojások sárgájával és a cukorral, hozzáöntjük a tejet, és a tetszés szerinti vanília aromát, majd lassú tűzön kevergetve elkezdjük besűríteni.
  2. Mikor a krém kissé már kezd összeállni, selymes lenni - nagyjából 10 perc - akkor lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a zselatint, majd kihűtjük. Míg hűl, felverjük a habfixálóval elkevert habtejszínt.
  3. A sütemény töltéséhez a lapot kettévágjuk. A citromkrémből két kanálkával félreteszünk, a többit az alsó lapra kenjük. A félretett krémet a tejszínhabbal összekeverjük, majd a citromkrémre simítjuk. Végül a másik lappal befedjük, és hűtőben hűtjük.
  4. Porcukorral meghintve, tejszínhabbal és citromkarikával díszítve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9147
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény a Judafest játékra készült :) ! Igaz... a mákos-citromos sütemény gondolatával már elég rég kacérkodtam, és most adódott az alkalom, hogy akkor nekifussak, és süssek valami finomságot ezekből a hozzávalókból. Miután megsütöttem kiderült, hogy a tészta egy kicsivel több mákot is elbírt volna... legközelebb növelni fogom a mennyiségét:)!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...