Citromkrémes mákos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az 1. tésztalaphoz
-
7g tojás9 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g mák53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
0 kcal
A 2. tésztalaphoz
-
7g tojás9 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g mák53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
31g tej18 kcal
-
21 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
16g babapiskóta59 kcal
A tetejére
-
13g tortabevonó68 kcal
-
18 kcal
-
37 kcal
Összesen
756
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az 1. tésztalaphoz
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g mák420 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0 kcal
A 2. tésztalaphoz
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g mák420 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
250g tej140 kcal
-
171 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
126g babapiskóta474 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
6030
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az 1. tésztalaphoz
-
3.3g tojás4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4.8g mák25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
6g rétesliszt22 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A 2. tésztalaphoz
-
3.3g tojás4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4.8g mák25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
6g rétesliszt22 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
14.9g tej8 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9g vaj64 kcal
-
7.5g babapiskóta28 kcal
A tetejére
-
6g tortabevonó33 kcal
-
8 kcal
-
18 kcal
Összesen
359
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 377 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
756
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 305 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 761 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7269.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 3013 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 909 mg
-
Foszfor 2381 mg
-
Nátrium 765 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 744.7 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 248.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
6030
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Az 1. tésztalaphoz
A 2. tésztalaphoz
-
1 db tojás
-
10 dkg cukor
-
8 dkg mák
-
1 csipet só
-
1 kk citromhéj
-
10 dkg rétesliszt
-
3 ek tejföl
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
-
2.5 dl tej
-
12 dkg cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
15 dkg vaj
-
18 db babapiskóta
A tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Az 1. tésztalaphoz
- A lapokat külön sütjük meg. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, darált mákkal, majd hozzákeverjük a szódaporral elvegyített lisztet és a tejfölt.
- Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
- A pudingport kikeverjük a tejjel, citromhéjjal, citromlével és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ezután géppel habosra keverjük a vajjal.
- Az alsó mákos lapot megkenjük a krém felével, majd hosszában rárakosgatjuk a babapiskótákat és egy kicsit belenyomjuk a krémbe. Ezután a maradék krémet rákenjük a piskótákra és rátesszük a második lapot.
- A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, egy kicsit kihűtjük és rákenjük a sütire. Mielőtt megkötne, serpenyőben megpirított mandulával szórjuk meg. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben állni, hogy a piskóta puhuljon.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 826
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 80300
- Feltöltés dátuma: 2011. április 04.
Ajánló
Mák helyett dióval is készíthetjük. Savoiardi piskótát használjunk, mert hamar bepuhul. Ha citrom- vagy narancshéjat reszelünk ételbe, előtte alaposan mossuk meg meleg vízben. Én egy pici mosogatószert is szoktam az ujjaimra tenni, úgy csutakolom meg. Utána alaposan leöblítem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon mutatós és kiadós sütemény. A mák és citrom párosítás pedig remek ízt eredményez!