r
Nosalty Logó

Citromkrémes mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromkrémes  mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az 1. tésztalaphoz

A 2. tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az 1. tésztalaphoz

A 2. tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 6030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az 1. tésztalaphoz

A 2. tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 359 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7269.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3013 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    909 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.7 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 6030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Az 1. tésztalaphoz

A 2. tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az 1. tésztalaphoz

  1. A lapokat külön sütjük meg. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, darált mákkal, majd hozzákeverjük a szódaporral elvegyített lisztet és a tejfölt.
  2. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
  3. A pudingport kikeverjük a tejjel, citromhéjjal, citromlével és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ezután géppel habosra keverjük a vajjal.
  4. Az alsó mákos lapot megkenjük a krém felével, majd hosszában rárakosgatjuk a babapiskótákat és egy kicsit belenyomjuk a krémbe. Ezután a maradék krémet rákenjük a piskótákra és rátesszük a második lapot.
  5. A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, egy kicsit kihűtjük és rákenjük a sütire. Mielőtt megkötne, serpenyőben megpirított mandulával szórjuk meg. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben állni, hogy a piskóta puhuljon.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 826
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 80300
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Ajánló

Mák helyett dióval is készíthetjük. Savoiardi piskótát használjunk, mert hamar bepuhul. Ha citrom- vagy narancshéjat reszelünk ételbe, előtte alaposan mossuk meg meleg vízben. Én egy pici mosogatószert is szoktam az ujjaimra tenni, úgy csutakolom meg. Utána alaposan leöblítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon mutatós és kiadós sütemény. A mák és citrom párosítás pedig remek ízt eredményez!

Hozzávalók

Az 1. tésztalaphoz

A 2. tésztalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...