Citromkrémes képviselőfánk gyermeknapra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
Profiterol
Vaníliakrém
-
33g görög joghurt34 kcal
-
14 kcal
-
6 kcal
Citromkrém
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
6 kcal
-
8g lemon curd25 kcal
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
Profiterol
-
80g vaj574 kcal
-
200g víz0 kcal
-
120g tönkölybúza liszt406 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
165g tojás208 kcal
Vaníliakrém
-
400g görög joghurt412 kcal
-
171 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Citromkrém
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
21g gyümölcscukor77 kcal
-
100g lemon curd300 kcal
Összesen
2858
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
Profiterol
-
5.9g vaj42 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
8.8g tönkölybúza liszt30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
Vaníliakrém
-
29.3g görög joghurt30 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
Citromkrém
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
1.5g gyümölcscukor6 kcal
-
7.3g lemon curd22 kcal
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 182.5 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1781.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.7 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 467.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 1317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 933 micro
Összesen
2858
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Profiterol
Vaníliakrém
-
4 dl görög joghurt
-
2 csomag vaníliás cukor
Citromkrém
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
3 ek gyümölcscukor
-
5 ek lemon curd
Elkészítés
Profiterol
- A vajat a vízzel, sóval, cukorral felforraljuk, és akkor beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha ezt az állapotot elértük, még kb. 2 percig kis lángon tovább sütjük folyamatos keverés mellett.
- Levesszük a tűzről, és robotgép táljába borítjuk. Hagyjuk hűlni, majd amikor már csak langyos, bekapcsoljuk a gépet, és egyenként a tésztába keverjük a tojásokat. Csak akkor szabad a következő tojást hozzáadni, amikor már az előző teljesen elkeveredett a tésztában.
- A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk egymástól távol, mert növekedni fognak. Ha szeretjük, a tészta tetejére szórhatunk kevés egész mákot.
- 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük a sütit. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még benn hagyjuk 5 percig, hogy ott hűljön, száradjon egy kicsit, akkor nem fog összeesni.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a tetejét éles késsel levágjuk, és az aljába töltjük a krémeket, majd a tetejével fedjük.
Vaníliakrém
- A görög joghurtot a főzés nélküli vaníliapudinggal és a vaníliás cukorral 2 perc alatt sűrű krémmé keverjük robotgéppel.
- A krémet habzsákba töltjük, és a sütemény talpát megtöltjük vele.
Citromkrém
- A tejszínt a cukorral felverjük habbá, majd hozzáadjuk a habfixálót, avval is összeforgatjuk, majd robotgéppel a lemon curdot is hozzákeverjük.
- A habot zsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk.
- A tornyot lefedjük a tészta levágott kalapjával.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4122
- Feltöltés dátuma: 2015. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Ezt készítettem a fiamnak gyermeknapra. Ebből a mennyiségből 25 sütemény lett.