r
Nosalty Logó

Citromkrémes képviselőfánk gyermeknapra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Citromkrémes képviselőfánk gyermeknapra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1781.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Elkészítés

Profiterol

  1. A vajat a vízzel, sóval, cukorral felforraljuk, és akkor beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Ha ezt az állapotot elértük, még kb. 2 percig kis lángon tovább sütjük folyamatos keverés mellett.
  2. Levesszük a tűzről, és robotgép táljába borítjuk. Hagyjuk hűlni, majd amikor már csak langyos, bekapcsoljuk a gépet, és egyenként a tésztába keverjük a tojásokat. Csak akkor szabad a következő tojást hozzáadni, amikor már az előző teljesen elkeveredett a tésztában.
  3. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk egymástól távol, mert növekedni fognak. Ha szeretjük, a tészta tetejére szórhatunk kevés egész mákot.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük a sütit. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még benn hagyjuk 5 percig, hogy ott hűljön, száradjon egy kicsit, akkor nem fog összeesni.
  5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd a tetejét éles késsel levágjuk, és az aljába töltjük a krémeket, majd a tetejével fedjük.

Vaníliakrém

  1. A görög joghurtot a főzés nélküli vaníliapudinggal és a vaníliás cukorral 2 perc alatt sűrű krémmé keverjük robotgéppel.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a sütemény talpát megtöltjük vele.

Citromkrém

  1. A tejszínt a cukorral felverjük habbá, majd hozzáadjuk a habfixálót, avval is összeforgatjuk, majd robotgéppel a lemon curdot is hozzákeverjük.
  2. A habot zsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk.
  3. A tornyot lefedjük a tészta levágott kalapjával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4124
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromkrémes képviselőfánk gyermeknapra
Évi néni 1830 recept

Ezt készítettem a fiamnak gyermeknapra. Ebből a mennyiségből 25 sütemény lett.

Hozzávalók

Profiterol

Vaníliakrém

Citromkrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...