Citromhab málna öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
Citromhabhoz
-
63g tej35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
9g vaj63 kcal
Málna öntethez
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
247
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 100 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2145.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 644 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.8 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 548.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 947 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 1008 mg
-
Retinol - A vitamin: 921 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1919 micro
Összesen
1988
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Citromhabhoz
- Öntsük a tejet egy lábosba, majd tegyük bele a hosszában kettévágott vaníliarudat. Forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni 10 percig a sütőtepsi mellett.
- Ezzel egy időben keverjük össze a tojásokat a tojássárgákkal, a citrom reszelt héjával és levével.
- Vajazzuk ki a kis szuflé tálkákat vagy csészéket.
- Szedjük ki a vaníliarudat a tejből, majd öntsük bele a tojásos keverékbe.
- Töltsük bele a tálkákba a folyékony keveréket.
- Süssük a citromhabot 90 °C-on 35 percig Interval programon – a keverék mousse állagú lesz. Hagyjuk hűlni legalább három órán át.
Málna öntethez
- Az öntethez turmixszoljuk össze a málnát a cukorral és a citrom levével, majd szűrjük át egy sűrű szitán. Tálalás előtt hűtsük be.
- Vezessünk végig óvatosan egy vékony pengéjű kést a hab és a tálka oldala között, majd borítsuk a habot egy tányérra.
- Sütés hőfoka: 90 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1972
- Feltöltés dátuma: 2013. december 04.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Különleges citromhab málna öntettel az Electrolux konyhájából. Ez a málna öntet túlmutat a hagyományos édességen, és a citrom habbal együtt fantasztikus desszertet alkot. Ráadásul jól mutat a tányéron is. 6-8 kis szuflé tálkában vagy kis csészében készítsük.