r
Nosalty Logó

Citromhab málna öntettel

NS
Citromhab málna öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Citromhabhoz

Málna öntethez

247
Kalória
5.7g
Fehérje
28.5g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
68.6g
Víz
172.3g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
23.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Citromhabhoz

Málna öntethez

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Citromhabhoz

Málna öntethez

Összesen 1988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Citromhabhoz

Málna öntethez

Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    548.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    921 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1919 micro
Összesen 1988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

Citromhabhoz

  1. Öntsük a tejet egy lábosba, majd tegyük bele a hosszában kettévágott vaníliarudat. Forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni 10 percig a sütőtepsi mellett.
  2. Ezzel egy időben keverjük össze a tojásokat a tojássárgákkal, a citrom reszelt héjával és levével.
  3. Vajazzuk ki a kis szuflé tálkákat vagy csészéket.
  4. Szedjük ki a vaníliarudat a tejből, majd öntsük bele a tojásos keverékbe.
  5. Töltsük bele a tálkákba a folyékony keveréket.
  6. Süssük a citromhabot 90 °C-on 35 percig Interval programon – a keverék mousse állagú lesz. Hagyjuk hűlni legalább három órán át.

Málna öntethez

  1. Az öntethez turmixszoljuk össze a málnát a cukorral és a citrom levével, majd szűrjük át egy sűrű szitán. Tálalás előtt hűtsük be.
  2. Vezessünk végig óvatosan egy vékony pengéjű kést a hab és a tálka oldala között, majd borítsuk a habot egy tányérra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 90 °C

Különleges citromhab málna öntettel az Electrolux konyhájából. Ez a málna öntet  túlmutat a hagyományos édességen, és a citrom habbal együtt fantasztikus desszertet alkot. Ráadásul jól mutat a tányéron is. 6-8 kis szuflé tálkában vagy kis csészében készítsük.  

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...