r
Nosalty Logó

Citrom-alma-narancs chutney

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Citrom-alma-narancs chutney
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 965 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 965 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citrusokról lebányásztam a rájuk száradt fehér héjat, a gyümölcshúst egy lábosba aprítottam.
  2. Ugyanoda került a két alma magházától megfosztva, héjastól, felkockázva.
  3. Továbbá a hagyma is kockázva, a fokhagyma törve, csipet só és a gyömbér, a vaj.
  4. 1 deci vizet adtam a gyümölcsökhöz és a kisrugóssal pürévé főztem az egészet.
  5. Langyos állapotban adtam hozzá a mézet, a borssal és a chilivel pedig csípősítettem.
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 19867
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 18.

Ajánló

Mindenféle pecsenye mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrom-alma-narancs chutney
Harmathy Ildikó 313 recept

Sokasodtak a hűtőben a héj nélküli citrusok. Minden vasárnap hajnalban képződik 5 héjtalan citrom, amikor a foszlós kalácsot sütöm a piacra. Nyáridőben azonnal kifacsartam és a piac közönsége limonádé formában fogyasztotta. Mostanság azonban a forralt bor valahogy jobban fogy. (Abba is becsempészek mindig 1 - 2 héj nélküli citromszeletet, de így is sok marad.) A narancsok valami más okból vesztették el a héjukat és már nagyon rájuk fért a feldolgozás. Sütöttem hát kacsát, ahhoz aztán elsőosztályú a chutney (én már csak az angolnál maradok!). A dekorációhoz Vilmosom mikulási mandarinjaiból vettem egyet, amit aztán - héjának eltulajdonítása után - gyorsan befaltam, nehogy újabb bonyodalom képződjön a héjtalan citrussal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...