Chorizós tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szikszai Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
75g chorizo222 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
125g penne464 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
996
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g chorizo888 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
500g penne1855 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
3980
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
17.8g chorizo53 kcal
-
23.7g konzerv paradicsom4 kcal
-
8.9g vörösbor8 kcal
-
29.6g penne110 kcal
-
11.9g crème fraîche42 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.6g bazsalikom1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
Összesen
237
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1713.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 199.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 745 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 958 micro
Összesen
996
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.6 g
Zsír
-
Összesen 182.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 509 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6852.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 388 mg
-
Kálcium 1027 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 1888 mg
-
Nátrium 3054 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 797.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1263 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2980 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 3830 micro
Összesen
3980
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 651 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
1.5 dl vörösbor
-
50 dkg penne
-
20 dkg crème fraîche
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
4 db chili
-
2 teáskanál barna cukor
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Tegyük fel forrni a tésztavizet és közben készítsük elő a hozzávalókat. Karikázzuk fel a chorizót, aprítsuk fel, amennyiben lehetőségünk van rá, akkor egy késes betétű robotgépben, a fokhagymát és a chilit.
- Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a chorizo karikákat 2-3 percig. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a fokhagymás-chilis mixet és együtt pirítsuk őket még 1-2 percig.
- Öntsük hozzá a vörösbort, vegyük alacsonyabbra a hőfokot és forraljuk 3-4 percig. Ezt követően jöhet bele a paradicsom és a cukor. Miután újra felforrt, főzzük egy 10 percig, közben pedig ízesítsük sóval és borssal ha szükségesnek érezzük.
- Közben főzzük a tésztát al dente állagúra.
- Adjuk hozzá a crème fraîche-t és a bazsalikomot a chorizóhoz, és keverjük addig, míg homogén állagú nem lesz.
- Forgassuk a szószba a tésztát,és még forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 596
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 55455
- Feltöltés dátuma: 2013. október 24.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szikszai Anna
35 recept
A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl száraz legyen, vagy megégjen sütés közben. A chorizónak egyébként a felhasznált paprikától függően csípős és édes változata is ismert, úgyhogy ha nem bírjuk annyira az erős ízeket, nyugodtan válasszuk az utóbbit. Ez egy tipikus gyors tésztavacsora, a hideg esték megmentője.