r
Nosalty Logó

Chorizós tészta

4,0

1 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szikszai Anna
Chorizós tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

996
Kalória
33.9g
Fehérje
106g
Szénhidrátok
45.7g
Zsír
199.4g
Víz
127.3g
Koleszterin
6.2g
Rost
10.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 996 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    3054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1263 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2980 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3830 micro
Összesen 3980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    651 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük fel forrni a tésztavizet és közben készítsük elő a hozzávalókat. Karikázzuk fel a chorizót, aprítsuk fel, amennyiben lehetőségünk van rá, akkor egy késes betétű robotgépben, a fokhagymát és a chilit.
  2. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk a chorizo karikákat 2-3 percig. Figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg. Adjuk hozzá a fokhagymás-chilis mixet és együtt pirítsuk őket még 1-2 percig.
  3. Öntsük hozzá a vörösbort, vegyük alacsonyabbra a hőfokot és forraljuk 3-4 percig. Ezt követően jöhet bele a paradicsom és a cukor. Miután újra felforrt, főzzük egy 10 percig, közben pedig ízesítsük sóval és borssal ha szükségesnek érezzük.
  4. Közben főzzük a tésztát al dente állagúra.
  5. Adjuk hozzá a crème fraîche-t és a bazsalikomot a chorizóhoz, és keverjük addig, míg homogén állagú nem lesz.
  6. Forgassuk a szószba a tésztát,és még forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A hideg ellen én általában ezzel a paradicsomos, chorizo kolbászos tésztával támadok, egy kis chilivel megbolondítva. Kolbászból mindenképp puhábbat, lágyabbat válasszunk, nehogy túl száraz legyen, vagy megégjen sütés közben. A chorizónak egyébként a felhasznált paprikától függően csípős és édes változata is ismert, úgyhogy ha nem bírjuk annyira az erős ízeket, nyugodtan válasszuk az utóbbit. Ez egy tipikus gyors tésztavacsora, a hideg esték megmentője.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!