Chilis-sajtos stangli
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g tehéntúró59 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
8g tejföl16 kcal
-
30g cheddar sajt121 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
11g só0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
150g cheddar sajt605 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3125.1 g
-
Cink 107 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 82 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 1443 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 93.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 578 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 48 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 569 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.9 g
Zsír
-
Összesen 330.9 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15625.5 g
-
Cink 534 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 3316 mg
-
Vas 410 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 3619 mg
-
Nátrium 7214 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 468.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 2845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 576 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 579 micro
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A sütőport és a sót elkeverjük a liszttel.
- A vajat, a túrót, a tojást, és a reszelt sajtot hozzátesszük a lisztes keverékhez és összedolgozzuk, aránylag kemény tésztát kell kapnunk, annyi tejfölt teszünk hozzá, amitől a tészta, ha lapogatni kezdjük nem hasad hanem nyúlik, tehát rugalmas lesz. Nem kell sokáig vacakolni vele. kb 6-7 perc az egész művelet.
- A tésztát jó ha egy estére hűtőbe tesszük, de nagyon jól fagyasztható is, hónapokig elzörög a mélyhűtőben, az állaga pedig fagyasztás után még jobb.
- Ha azonban nincs időnk ezt kivárni, akár azonnal is felhasználható.
- A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és a tetejét megkenjük egy felvert tojással, amibe most chilit keverünk (a nagyi néha fokhagymát is tett bele, az is isteni volt).
- A tojásos felületre szórjuk a maradék reszelt sajtot, amit kicsit nyomkodjunk rá a felületre.
- Derelyeszaggatóval, vagy éles késsel kisujjnyi vastagra szaggatjuk.
- Jó forró sütőben (sima sütőnél 200 fokon) megsütjük. 4 tepsi lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40X40
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 358
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23836
- Feltöltés dátuma: 2012. május 20.
Ajánló
Sajtimádóknak!!!! A chili helyett bármilyen aromás fűszer is jó hozzá, pl, fokhagyma, gyömbér stb. A sajt mellett, még nagyon finom szezámmaggal, mákkal, és lenmaggal is. §:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már gyermekkoromban is imádtam minden olyan nassolnivalót amiben sajt volt, aztán amikor gyermekeim lettek, elkezdtem kutatni a tökéletes stangli recepjét, és lám Nagymamám receptjei között találtam rá erre az egyszerű, és nagyon ízletes receptre. A mostani alkalommal egy kis csípős paprikát kevertem a tojásba, amit a kiszaggatás előtt a tészta felületére kentem, és végül rászórtam a reszelt sajtkeveréket. Nem lett túl csípős, de nagyon finom aromát, színt, és egy kis pikantériát kölcsönzött a stangliknak. Ezt a pár darabot sikerült megmentenem a fotók kedvéért, de mire ezt a receptet feltöltöm, egy morzsa sem marad belőle, ahogy elnézem...§:-)