Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkéhez
-
300g csirke439 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
166 kcal
-
0g chili0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g mandula59 kcal
A körethez
Összesen
1353
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkéhez
-
600g csirke877 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tej56 kcal
-
332 kcal
-
0g chili0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g mandula118 kcal
A körethez
Összesen
2707
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A csirkéhez
-
49.1g csirke72 kcal
-
12.3g zsemlemorzsa48 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
27 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g mandula10 kcal
A körethez
Összesen
221
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2193.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
1353
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.6 g
Zsír
-
Összesen 136.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4386.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 595 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 1623 mg
-
Nátrium 1585 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 410.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2026 micro
Összesen
2707
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkerészeket megmossuk, besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
- Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: a tojást higítjuk kb.1 dl tejjel, fél dl olajjal, a kenyérmorzsába csiliport keverünk tetszőleges mennyiségben (tehetünk bele szeletelt mandulát is). A lisztet tálba tesszük.
- A csirkedarabokat a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenhetjük a sütőpapírt vékonyan olajjal, de a csirke bőréből is kisül elegendő mennyiség.
- Előmelegített sütőben sütjük 1 órán át, amíg szép pirosak lesznek. Félidőben fordítsuk meg őket.
- A gerslit előzetesen beáztatjuk. Mikor a csirkének már csak 15 perc van hátra a sütésből, elkezdjük főzni a gerslit, lassú tűzön, kevés sót adva hozzá. Amikor felforr, mehet bele a fagyasztott zöldborsó is. A gersli szépen magába szívja a vizet.
- Ha már puha, lekapcsoljuk alatta a gázt, és még hagyjuk állni kicsit. Ekkor teljesen magába szív minden nedvességet. És már tálalhatunk is!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9842
- Feltöltés dátuma: 2010. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A rántott csirke gondolata adott volt vasárnap ebédre. Előző este találtam egy kis darab teljes kiőrlésű kenyeret, amit már egy hete sütöttem, és gondoltam, készítek belőle morzsát a rántott csirkéhez. Sütőben kiszárítottam, ledaráltam. Készen volt a kenyérmorzsa. AzEszter receptje alapján elkészítettem a rántott csirke sütőben sült változatát, csak mindent teljes kiőrlésű hozzávalókkal. Ennek köszönhetően lett ilyen szép sötét színű a panír, no meg a sok csilitől. Nagyon finom volt. (Én nagyon szeretem a csirke csontos részeit is, szüleim háztáji csirkéinek hál' istennek nem csak melle meg combja van.) Én csak magamnak készítek gerslit, így összesn 5 dkg-ot mértem ki. Ehhez 1,5 dl vizet adtam, ebben áztattam legalább két órán át.