r
Nosalty Logó

Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Chilis rántott csirke reform panírban, gerslivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

1353
Kalória
66.3g
Fehérje
118.5g
Szénhidrátok
68.2g
Zsír
205.3g
Víz
333g
Koleszterin
16.2g
Rost
9.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 1353 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 221 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 1353 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4386.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2026 micro
Összesen 2707 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkerészeket megmossuk, besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat a panírozáshoz: a tojást higítjuk kb.1 dl tejjel, fél dl olajjal, a kenyérmorzsába csiliport keverünk tetszőleges mennyiségben (tehetünk bele szeletelt mandulát is). A lisztet tálba tesszük.
  3. A csirkedarabokat a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megkenhetjük a sütőpapírt vékonyan olajjal, de a csirke bőréből is kisül elegendő mennyiség.
  4. Előmelegített sütőben sütjük 1 órán át, amíg szép pirosak lesznek. Félidőben fordítsuk meg őket.
  5. A gerslit előzetesen beáztatjuk. Mikor a csirkének már csak 15 perc van hátra a sütésből, elkezdjük főzni a gerslit, lassú tűzön, kevés sót adva hozzá. Amikor felforr, mehet bele a fagyasztott zöldborsó is. A gersli szépen magába szívja a vizet.
  6. Ha már puha, lekapcsoljuk alatta a gázt, és még hagyjuk állni kicsit. Ekkor teljesen magába szív minden nedvességet. És már tálalhatunk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A rántott csirke gondolata adott volt vasárnap ebédre. Előző este találtam egy kis darab teljes kiőrlésű kenyeret, amit már egy hete sütöttem, és gondoltam, készítek belőle morzsát a rántott csirkéhez. Sütőben kiszárítottam, ledaráltam. Készen volt a kenyérmorzsa. AzEszter receptje alapján elkészítettem a rántott csirke sütőben sült változatát, csak mindent teljes kiőrlésű hozzávalókkal. Ennek köszönhetően lett ilyen szép sötét színű a panír, no meg a sok csilitől. Nagyon finom volt. (Én nagyon szeretem a csirke csontos részeit is, szüleim háztáji csirkéinek hál' istennek nem csak melle meg combja van.) Én csak magamnak készítek gerslit, így összesn 5 dkg-ot mértem ki. Ehhez 1,5 dl vizet adtam, ebben áztattam legalább két órán át.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!