r
Nosalty Logó

Chilis-édes sült oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mcsoki
Chilis-édes sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3101 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3041.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    2463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    512 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 775 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12166 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    9852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    2213 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    2048 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 3101 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fontos, hogy az oldalast egyben fogjuk megsütni.
  2. A megmosott, szárazra törölt oldalasra szépen sorban rászórjuk a sót, fehér borsot, fűszerpaprikát, cayenne borsot (itt megjegyezném, aki szereti, ha lángol mindene, tehet rá többet is ), oregánót és a barna cukrot. Belemasszírozzuk a húsiba.
  3. Alufóliát teszünk egy tepsibe, és ráhelyezzük a befűszerezett húst. Majd lazán becsomagoljuk, hogy ne folyjon ki a zsiradék a fóliából. Betesszük 140 fokon 2 órára sütni sima sütési fokozaton.
  4. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, kibontjuk, és BBQ szósszal bekenjük a tetejét a húsinknak. A hús mellé tehetünk zöldséget, ami megpárolódik a szaftban. Visszatesszük még a sütőbe 20 percre, hogy a BBQ szósz rásüljön a tetejére.
  5. Én burgonyapürével és a párolt zöldséggel tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1830
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-édes sült oldalas
Mcsoki 9 recept

Mostanában elkezdtem külföldi oldalak, ill. séfek műsorait nézni, így kaptam kedvet ahhoz, hogy ezt a finom chilis-édes oldalast elkészítsem a kicsi családomnak. Kicsit más, mint a megszokott fokhagymás oldalas, de aki kipróbálja, nem fogja megbánni. Az én válogatós fiam csak úgy falta :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...