r
Nosalty Logó

Chilis-csokis-meggyes alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis-csokis-meggyes alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Összesen 8369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1093 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    510.3 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6442 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    2985 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    900.9 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    1396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4243 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 8369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Első lépésként 4 tojásból vékony kakaós piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd a lisztes-sütőporos-kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, összeforgatjuk a sárgájás masszával, előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A meggyes tészta elkészítése: 1 dl cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, margarint, tojássárgákat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tészta szélességét tepsi méretűre szabjuk. A szélére rakunk egy sor kimagozott meggybefőttet, besodorjuk tésztával. Levágjuk a meggyel töltött hengert. Így járunk el, amíg 6-8 rudunk nem lesz.
  3. A rudakat lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük.
  4. A párizsi krém elkészítése: A cukrot a tejszínnel felfőzzük, amíg egy sűrű szirupot nem kapunk.
  5. A kakaót kikeverjük egy kis mennyiségű sziruppal és összeöntjük a két masszát. Beletesszük az étcsokoládét és a 10 dkg vajat, majd összefőzzük pár percig.
  6. Utoljára beletesszük a kávéskanál chilit. Kihűlésig kavarjuk a masszát.
  7. Ezután a 20 dkg vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  8. A sütemény összeállítása: A csokis piskótalapot meggylekvárral vagy erdei gyümölcslekvárral megkenjük vastagon. Erre ráhelyezzük a meggyes rudakat. A rudakra ráöntjük a chilis csokikrémet. Elsimítjuk és hűtőben lehűtjük.
  9. Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3961
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a chilis csokikrémeket, és ezt ötvöztem a másik kedvencemmel, a meggyel.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes tésztához

A párizsi krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...