Chilis-csokis-meggyes alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A meggyes tésztához
-
35g margarin251 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
25g tej14 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g meggybefőtt36 kcal
A párizsi krémhez
-
75g cukor290 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
57 kcal
-
0g chili0 kcal
-
13g meggylekvár35 kcal
Összesen
2093
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
23 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A meggyes tésztához
-
140g margarin1004 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
100g tej56 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
A párizsi krémhez
-
300g cukor1161 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g meggylekvár139 kcal
Összesen
8369
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
9.4g tojás12 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A meggyes tésztához
-
6g margarin43 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
8.6g meggybefőtt6 kcal
A párizsi krémhez
-
12.9g cukor50 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
4.3g csokoládé23 kcal
-
12.9g vaj92 kcal
-
4.3g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2.1g meggylekvár6 kcal
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 127.6 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1610.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.2 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 123.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1093 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 1061 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
2093
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116.4 g
Zsír
-
Összesen 510.3 g
-
Telített zsírsav 254 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 174 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 2463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6442 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1256 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 844 mg
-
Foszfor 2985 mg
-
Nátrium 1020 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 900.9 g
-
Cukor 466 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 494.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 379 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 1396 mg
-
Retinol - A vitamin: 4243 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 1544 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1995 micro
Összesen
8369
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek víz
-
7 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A meggyes tésztához
-
14 dkg margarin
-
4 db tojássárgája
-
1 dkg élesztő
-
30 dkg finomliszt
A párizsi krémhez
-
30 dkg cukor
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg csokoládé
-
30 dkg vaj
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- Első lépésként 4 tojásból vékony kakaós piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd a lisztes-sütőporos-kakaót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, összeforgatjuk a sárgájás masszával, előmelegített sütőben megsütjük.
- A meggyes tészta elkészítése: 1 dl cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, margarint, tojássárgákat és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd a tészta szélességét tepsi méretűre szabjuk. A szélére rakunk egy sor kimagozott meggybefőttet, besodorjuk tésztával. Levágjuk a meggyel töltött hengert. Így járunk el, amíg 6-8 rudunk nem lesz.
- A rudakat lisztezett tepsibe rakjuk és megsütjük.
- A párizsi krém elkészítése: A cukrot a tejszínnel felfőzzük, amíg egy sűrű szirupot nem kapunk.
- A kakaót kikeverjük egy kis mennyiségű sziruppal és összeöntjük a két masszát. Beletesszük az étcsokoládét és a 10 dkg vajat, majd összefőzzük pár percig.
- Utoljára beletesszük a kávéskanál chilit. Kihűlésig kavarjuk a masszát.
- Ezután a 20 dkg vajat felhabosítjuk, és a kihűlt krémhez adjuk.
- A sütemény összeállítása: A csokis piskótalapot meggylekvárral vagy erdei gyümölcslekvárral megkenjük vastagon. Erre ráhelyezzük a meggyes rudakat. A rudakra ráöntjük a chilis csokikrémet. Elsimítjuk és hűtőben lehűtjük.
- Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3962
- Feltöltés dátuma: 2012. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a chilis csokikrémeket, és ezt ötvöztem a másik kedvencemmel, a meggyel.